Enchiladas Wieprzowe
Wieprzowina Enchiladas może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.71 za porcję. Jedna porcja zawiera 520 kalorii, 28g białka, oraz 25 g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Mieszanka tortilli z mąki, skondensowana zupa pomidorowa, SOS enchilada i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać lody o obniżonej zawartości tłuszczu, można śledzić to danie główne z Lekkie Lody czekoladowe: 10 prostych kroków do doskonałości bez cukru i bezglutenowej, część 2 jako deser. Niewiele osób lubi to meksykańskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 55%. Spróbuj Enchiladas Wieprzowe, Enchiladas Wieprzowe, oraz Pulled Pork Enchiladas dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Połącz gotowaną wieprzowinę, SOS enchilada, cebula w proszku, 1/2 szklanki śmietany, zielone chili i jedną szklankę rozdrobnionego sera w dużej misce. W osobnej misce wymieszaj razem zupę pomidorową, pozostałą 1/2 szklanki kwaśnej śmietany, czosnku w proszku i kminku.
Wlać cienką warstwę mieszanki zupy pomidorowej do naczynia do pieczenia 9x13.
Rozłóż mieszankę wieprzową na środku każdej tortilli.
Tortille rolki do zamknięcia nadzienie; miejsce szew stronie w dół w naczyniu do pieczenia.
Pozostałą mieszaninę zupy wlać na wypełnione tortille. Wierzch z pozostałym 1 szklanką sera.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż będzie gorący i bąbelkowy, około 30 minut.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Alexana Revana Vineyard Pinot Noir. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 42 dolarów za butelkę.
Alexana Revana Vineyard Pinot Noir
#17 Wine Spectator Top 100 2013w 2010 Winnica Revana Pinot Noir jest doskonałą reprezentacją zarówno rocznika, jak i Winnicy Revana.Rok 2010 był trudnym okresem wegetacyjnym, ale dzięki drobiazgowej hodowli i mistrzowskiemu wytwarzaniu wina nasza mieszanka ośmiu różnych klonów Pinot noir wytworzyła intensywną, złożoną i zrównoważoną winę. Jasne, przednie aromaty czarnej wiśni, suszonych ziół i nuty flory są podnoszone przez melasę i kwiat anyżu. Massiveblack wiśniowe smaki są dekadenckie i dobrze integrują się z tonami przypraw,coli i kakao. Tekstura jest bujna i bogata, wykończona miękkimi taninami, które zapewniają idealną strukturę do celularyzacji.