Eleganckie Ciasto Bananowe Z Białą Czekoladą
Elegancka Biała czekolada ciasto bananowe krem może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 670 kalorii, 9g białka, oraz 42g tłuszczu. Na 2,39 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 9 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz fasolę waniliową, banany, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 37%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Elegancki Mus Z Białej Czekolady, Eleganckie Muffinki Z Białej Czekolady I Malin, oraz Ciasto Z Kremem Z Bananem I Białą Czekoladą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować krem z białej czekolady: w średniej misce ubić żółtka i cukier do bladożółtości.
Ubić skrobię kukurydzianą. W średnim rondlu podgrzej mleko i fasolę wanilii do temperatury poniżej wrzenia. Powoli ubijamy niewielką ilość gorącego mleka do mieszaniny żółtka, a następnie mieszamy z powrotem do patelni. Doprowadzić do wrzenia na małym ogniu, stale mieszając.
Wymieszać z masłem, następnie przecedzić mieszaninę przez sito.
Umieść folię na powierzchni mieszaniny, aby zapobiec tworzeniu się skóry. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie wymieszać z roztopioną białą czekoladą. Schłodzić ciasto krem.
Banany pokroić i wymieszać z sokiem z cytryny, aby nie odbarwiały. Odstawić.
W dużej misce ubij schłodzoną śmietanę do uzyskania sztywnych szczytów. Składamy na śmietanę, następnie składamy banany i likiery. Napełnić skorupę tarty nadzieniem z kremu bananowego.
Na wierzch obficie polać loki z białej czekolady, następnie polać kakao.
Podawać zaraz po złożeniu, aby skórka nie rozmiękła.
Aby zrobić loki z białej czekolady, ostrożnie narysuj obieraczkę do warzyw na szerokiej, płaskiej powierzchni w temperaturze pokojowej (około 80 stopni), aby uzyskać duże, cienkie loki. Przechowywać w lodówce do momentu użycia.