Smażone kalmary El Farol mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 1434 kalorii, 40g białka, oraz 108 g tłuszczu. Na 6,3 USD za porcję, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, olej roślinny, popękany pieprz, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Smażone Kalmary, Smażone Kalmary, oraz Smażone Kalmary Nachos dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Pokrój ciała kalmarów na pierścienie 1/4 cala i usuń macki. Włóż pierścienie i macki do mleka i wymieszaj z natką pietruszki. Pozostawić do marynowania przez 2 do 3 godzin w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kałamarnica
Kilka Ogolonych Parmiginao-Reggiano
Olej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego Smażenia
2
Rozgrzać olej do około 350 stopni lub aż kostka chleba zmieni kolor na złoty w ciągu około 12 sekund po umieszczeniu w gorącym oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Woda
Beztłuszczowy Krem
3
Usuń kalmary z mleka i wyrzuć mleko. Wrzucić kalmary z mąką ryżową, aż dobrze pokryte; przenieść do miski i wrzucić z jajkami, aż dobrze pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Ryżowa
Kałamarnica
Kartonowe Kółko Do Ciasta (6 Cali)
Olej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny Lukrecjowe
4
Posypać odrobiną soli i całego czarnego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Kapelusze Grzybów Portobello, Wytrzyj Do Czysta I Pokrój W Bardzo Cienkie Plasterki
2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano
5
Przenieść do innej miski i wrzucić z bułką tartą, aż dobrze pokryte i wystarczająco suche, aby oddzielić każdy kawałek.
Przełożyć na ręczniki papierowe i posypać koszerną solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
9
Podawać z cytrynowo-kaparowym Aioli i sosem Romesco do maczania (przepisy poniżej); udekorować klinami limonki.Lemon-Caper Aioli: sprawia, że 2 filiżanki.Umieść wszystkie składniki w robocie kuchennym i dobrze wymieszaj. Cytrynowy Kapar Aioli utrzymuje się do 2 tygodni w lodówce, gdy jest przechowywany w słoiku z ciasną pokrywką.SOS Romesco: sprawia, że 4 filiżanki, może być używany z czymkolwiek.Char czerwonej papryki na otwartym ogniu, na gaz lub grill węglowy, lub w piecu brojlerów, aż papryka są czernione ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
Cienkie Plasterki Salami
6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
Aioli
Skórki Z Cytryny
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Np. Palec Maślany, Grubo Posiekany
Na Imprezy
1 Opakowanie Wysokiej Jakości Chipsów Warzywnych (zalecane: Terra Sticks)
10
Usunąć większość skóry i nasion z peppers.In blender lub robot kuchenny, czyste migdały, czosnek, olej, ocet, i chiles, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
( 23)
Cienkie Plasterki Salami
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Olej Rzepakowy Do Smażenia W Głębokim Tłuszczu
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
Beztłuszczowy Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Np. Palec Maślany, Grubo Posiekany
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
11
Dodać paprykę, zastąpić górę, i pulsować, aż sos jest tylko trochę grube. Sól do smaku. Ten sos będzie przechowywać przez 4 do 5 dni w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Salami
6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano