Ekologiczna zupa marchewkowa z esencją imbirową
Organiczna zupa marchewkowa z esencją imbirową może być tylko zupą, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 280 kalorii, 5G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz grubo zmielony pieprz, bulion warzywny, śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest dobre. Spróbuj Ekologiczna Zupa Marchewkowa Z Esencją Imbirową, Zupa marchewkowo-imbirowa-miso i Grochówka, oraz Esencja zupy pomidorowej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużej garnku o dużym dnie na dużym ogniu, aż będzie gorący. Ugotować pory i cebulę 2 do 3 minut.
Dodaj marchew i 2 łyżki wody. Gotować, pod przykryciem, 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Dodaj bulion, trawę cytrynową i 1 1/2 łyżeczki imbiru. Dusić około 30 minut.
Pozostawić do ostygnięcia przez 10 minut, następnie wlać do robota kuchennego i przecieru.
Dodać sok z marchwi i przecedzić przez sito o drobnych oczkach. Wyrzucić miąższ. (Jeśli nie od razu podawać, schłodzić i schłodzić płyn.)
Dodaj śmietanę i pozostałe 2 łyżeczki imbiru do odcedzonego płynu. Mieszać aż do całkowitego włączenia.
Podgrzać 3 lub 4 minuty na średnim ogniu lub podawać na zimno. Doprawić pieprzem. Podzielić na 4 miski.
Dekoruj szczypiorkiem i 1 łyżeczką każdej kwaśnej śmietany.