Easy Lamb Shawarma
Easy Lamb Shawarma może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepisu dania głównego. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 248 kalorii. Na 2,64 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pomidory, jogurt, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Tylko kilka osób naprawdę lubi to danie middl eastern. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 72%, co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Lamb Shawarma, Shawarma (Lamb Pitas), oraz Shawarma jagnięcina z sałatką kuskus.
Instrukcje
Wymieszać jogurt, ocet, 1/4 szklanki oliwy z oliwek, sok z cytryny, czosnek, cynamon, gałka muszkatołowa, oregano i liść laurowy w misce i wlać do zamykanej plastikowej torebki.
Dodać cienko pokrojoną jagnięcinę, zalać marynatą, wycisnąć nadmiar powietrza i zamknąć worek. Marynować w lodówce 6 godzin na noc.
Rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Wlać mięso i marynatę i gotować, aż jagnięcina nie będzie już różowa i będzie miękka, 15 do 20 minut. Wymieszać często, jak gotuje mięso. Ugotowane mięso jagnięce podzielić na rozgrzane pieczywo pita i udekorować pomidorami, cebulą i liśćmi świeżej mięty.