Dżem Śliwkowo-Malinowy

Dżem Śliwkowo-Malinowy
Dżem śliwkowo-malinowy może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przypraw. Na 3,02 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 195 kalorii, 3G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz masło, maliny, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 40%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Dżem śliwkowo-malinowy, Śliwkowo-Malinowy Lód, oraz Dżem Ze Śliwek Malinowych.

Instrukcje

1
Wykonaj kroki od 1 do 4 instrukcji konserw, używając siedmiu słoików wielkości kufla.
2
Grubo posiekać śliwki (nie obierać); powinieneś mieć 7 3/4 szklanki. Maliny grubo posiekać lub rozgnieść; należy mieć 2 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
MalinyMaliny
śliwkaśliwka
3
Na patelni 8-do 10-ćwiartkowej połącz śliwki, maliny, sok z cytryny ,masło (jeśli używasz) i pektynę. Doprowadzić do toczenia wrzenia na dużym ogniu, często mieszając. Wymieszać z cukrem; gdy mieszanka wznowi wrzenia, mieszać dokładnie przez 4 minuty, jeśli używasz pektyny MCP(1 minuta, jeśli używasz pektyny Sure-Jell).
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
MalinyMaliny
MasłoMasło
PektynaPektyna
śliwkaśliwka
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Odtłuścić i wyrzucić pianę z dżemu.
Składniki, których będziesz potrzebować
DżemDżem
5
Wykonaj kroki od 5 do 11 instrukcji konserw, pozostawiając 1/4 cala przestrzeni na głowę w każdym słoiku i przetwarzaj słoiki przez 5 minut (patrz UWAGI).
1
Dodaj masło do dżemów i galaretek, aby zapobiec tworzeniu się piany podczas gotowania. Jeśli pominiesz masło, zetrzyj pianę przed nalaniem dżemu lub galaretki do słoików. Przepis daje około 1/4 szklanki mniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelkiżelki
MasłoMasło
GalaretkaGalaretka
DżemDżem
2
Zmierz cały cukier do miski przed rozpoczęciem przepis. Wiele przepisów na konserwy wymaga dodania dużej ilości cukru, gdy mieszanina już się gotuje; pomiar z wyprzedzeniem upraszcza ten krok i zapobiega błędom.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Użyj miarki, aby zmierzyć objętość. Niektóre przepisy wymagają zmniejszenia mieszanki o pewną ilość. Aby to łatwo sprawdzić, włóż czystą, drewnianą linijkę do patelni przed gotowaniem i zmierz, jak daleko jest mieszanka. Następnie gotować zgodnie z zaleceniami, aż zmniejszy się o określony procent. Na przykład, jeśli niegotowana mieszanina mierzy 4 cale na patelni i przepis mówi, aby zmniejszyć o połowę, gotować do 2 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia7
Magazyn