Dżem śliwkowo-malinowy

Dżem śliwkowo-malinowy
Dżem śliwkowo-malinowy wymaga około 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 182 kalorie. Na 2,14 zł za porcję, dostajesz przyprawę, która serwuje 10. Mieszanka cukru dżem, śliwki, maliny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 48 mówi, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Dżem Ze Śliwek Malinowych, Dżem Ze Śliwek Malinowych, oraz Dżem Śliwkowy.

Instrukcje

1
Do ciężkiej patelni lub naczynia ognioodpornego wrzucić cukier ze śliwkami, sokiem z cytryny i połową malin.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I PoćwiartowaneSchłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Podgrzewać, aż cukier się rozpuści, następnie doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez kilka minut, aż śliwki będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I PoćwiartowaneSchłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
3
Dodaj resztę malin na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Umieść na patelni termometr z dżemem, doprowadzić do wrzenia, a następnie gotuj na dużym ogniu, aż temperatura osiągnie 104 ° C. alternatywnie włóż mały talerz do lodówki lub zamrażarki, aż naprawdę wystygnie. Gdy dżem gotuje się przez 10 minut i wygląda grubo i syropowo, wyłącz ogień i wylej łyżkę na talerz. Dżem jest gotowy, gdy marszczy się, gdy naciskasz go palcem; uważaj, aby się nie poparzyć. Jeśli dżem nie jest gotowy, gotuj przez kolejne 3 minuty, a następnie powtórz test jak powyżej, aż będzie gotowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Pozostawić do ostygnięcia na około 5 minut. Przetrzyj powierzchnię wszelkich szumowin i zapakuj do ciepłych sterylizowanych słoików (patrz wskazówka poniżej). Przykryj woskowymi krążkami i pokrywkami. Przechowuje w lodówce lub zimnej spiżarni do 6 miesięcy.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDipyPasty kanapkowe
Magazyn