Dżem śliwkowo-malinowy
Dżem śliwkowo-malinowy wymaga około 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 182 kalorie. Na 2,14 zł za porcję, dostajesz przyprawę, która serwuje 10. Mieszanka cukru dżem, śliwki, maliny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 48 mówi, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Dżem Ze Śliwek Malinowych, Dżem Ze Śliwek Malinowych, oraz Dżem Śliwkowy.
Instrukcje
Do ciężkiej patelni lub naczynia ognioodpornego wrzucić cukier ze śliwkami, sokiem z cytryny i połową malin.
Podgrzewać, aż cukier się rozpuści, następnie doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez kilka minut, aż śliwki będą miękkie.
Dodaj resztę malin na patelnię.
Umieść na patelni termometr z dżemem, doprowadzić do wrzenia, a następnie gotuj na dużym ogniu, aż temperatura osiągnie 104 ° C. alternatywnie włóż mały talerz do lodówki lub zamrażarki, aż naprawdę wystygnie. Gdy dżem gotuje się przez 10 minut i wygląda grubo i syropowo, wyłącz ogień i wylej łyżkę na talerz. Dżem jest gotowy, gdy marszczy się, gdy naciskasz go palcem; uważaj, aby się nie poparzyć. Jeśli dżem nie jest gotowy, gotuj przez kolejne 3 minuty, a następnie powtórz test jak powyżej, aż będzie gotowy.
Pozostawić do ostygnięcia na około 5 minut. Przetrzyj powierzchnię wszelkich szumowin i zapakuj do ciepłych sterylizowanych słoików (patrz wskazówka poniżej). Przykryj woskowymi krążkami i pokrywkami. Przechowuje w lodówce lub zimnej spiżarni do 6 miesięcy.