Dżem Z Limonki Jeżynowej
Dżem z limonki jeżyn może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji przypraw. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 250 i kosztuje 3 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 6 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka bez cukru potrzebnych przepisów, Skórka z limonki, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik z 7%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Spróbuj Muffiny Z Limonką Jeżynową, Margarita Z Limonki Jeżyn, oraz Tarta z limonką i jeżyną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pektynę i 1/4 szklanki cukru w 5-do 6-qt. trawka. Wymieszaj jagody, następnie sok z jagód, skórkę z limonki i sok oraz masło. Doprowadzić mieszaninę do szybkiego wrzenia na dużym ogniu, często mieszając.
Dodać pozostały cukier. Powrót dżem do szybkiego wrzenia, mieszając. Gotować, ciągle mieszając, 1 minuta.
Kadzi dżem do żaroodpornych słoików i zamknąć pokrywkami.
Ostudzić do temperatury pokojowej. Przechowuje, schłodzony, do 1 miesiąca.
* Użyliśmy organicznego nektaru z jagód Santa Cruz.