Dżem rabarbarowo-waniliowy
Rabarbar i dżem waniliowy może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na przyprawy. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis ma 156 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10 i kosztuje $2.79 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Mieszanka soku z cytryny, cukier dżem, strąki wanilii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 458 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 37%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Dżem Rabarbarowo-Pomarańczowy Waniliowy, Dżem rabarbarowo-malinowy Roly-Poly z sosem waniliowym, oraz Dżem Rabarbarowy.
Instrukcje
Włóż mały talerz do zamrażarki.
Wrzucamy rabarbar do patelni lub największego rondla z cukrem i połowymi strąków wanilii.
Podgrzewaj delikatnie, mieszając, aż cały cukier się rozpuści, a następnie wyciśnij sok z cytryny i zwiększ ogień.
Gotuj przez około 10 minut, odgarniając szumowiny (owoce powinny być miękkie). Sprawdź punkt ustawienia, łyżką trochę na schłodzonym talerzu. Po 1-2 minutach popchnij palec przez dżem, jeśli powierzchnia zmarszczek jest gotowa, jeśli nie, gotuj przez 2-minutowe odstępy, testując między nimi. (Lub jeśli masz termometr cukru powinien osiągnąć 105C)
Gdy dżem będzie gotowy, pozostaw go do ostygnięcia na około 15 minut, a następnie wrzuć do ciepłych sterylizowanych słoików i zapieczętuj. Będzie przechowywać przez 6 miesięcy w chłodnym, ciemnym miejscu.