Dżem figowy, malinowy i cytrynowy
Dżem figowy, malinowy i cytrynowy może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 50 porcji z 47 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 27 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Udaj się do sklepu i odbierz masło, cukier, maliny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Konfitura figowa z pieczonym czosnkiem, Domowe Fig Newtons, oraz Pieczone Figi Crostini.
Instrukcje
Połączyć cukier i pektyny w średniej misce i odstawić.
Przyciąć łodygi z fig i pokroić figi na ćwiartki.
Włóż je do robota kuchennego. Pulse, aż zostaną drobno posiekane.
Przenieść figi do dużego, ciężkiego dna garnka.
Umieść Maliny w robocie kuchennym i pulsuj, aż zostaną drobno posiekane.
Przenieść je do garnka z figami i dodać skórkę z cytryny, sok z cytryny, wodę wapniową i masło. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, stale mieszając.
Dodać mieszaninę cukier-pektyny i powrócić do wrzenia. Gotować twardo przez minutę.
Wyjmij garnek z ognia i usuń pianę z powierzchni dżemu zimną metalową łyżką. Kadzi dżem do gorących sterylizowanych słoików i przetwarzać je w gorącej kąpieli wodnej przez 10 minut.