Dziś Kolacja: Kurczak Z Octem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj dziś kolację: octem-Glossed Chicken spróbuj. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 807 kalorii, 55g białka, oraz 53g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.69 za porcję. Udaj się do sklepu i odebrać rosół z kurczaka, kawałki kurczaka, do 3 ząbki czosnku, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć grubą sól, można śledzić to danie główne z Zdrowy Surowy Budyń Czekoladowy jako deser. 44 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak Z Octem, Kurczak zapiekany octem z warzywami pieczonymi w piekarniku, oraz Kolacja dziś wieczorem: Greenmarket Field Greens with Malt Vinegar dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć ocet, czosnek i rozmaryn w małej misce i odstawić. Jeśli to możliwe, odstawić na 2 godziny, aby smaki się mieszały.
Kawałki kurczaka obficie doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzać olej w dużej, ciężkiej patelni na dużym ogniu, aż się połyskuje, a następnie dodać kawałki kurczaka skórą w dół. Jeśli to konieczne, użyj wielu patelni lub gotuj partiami, aby uniknąć tłoku. Pozostawić do zgrzewania bez ruchu przez 3-4 minuty, a następnie obrócić kawałki na brązowe ze wszystkich stron, w sumie około 10 minut.
Odcedzić nadmiar tłuszczu.
Dodaj bulion z kurczaka i zeskrobać kapieli patelni na powierzchni patelni. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 15-20 minut, aż bulion jest prawie wszystkie odparowane.
Dodaj mieszaninę octu i zwiększyć ciepło do wysokiej. Gotować, aż ocet ma błyszczące kurczaka i prawie wszystkie odparowane, 6-8 protokół.