Dynia Żołędziowa Nadziewana Kiełbasą
Dynia żołędzi nadziewana kiełbasą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 668 kalorii, 26g białka, oraz 34g tłuszczu. Za 2,06 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 286 smakoszy i kucharzy. Przynosi ci smak domu. Mieszanka dyni Żołędziowej, jajka, mleka i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 25 minut. Z łyżką wynik 84%, to danie jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Kiełbasa Nadziewane Acorn Squash, Kiełbasa Nadziewane Acorn Squash, oraz Dynia Żołędziowa Nadziewana Kiełbasą.
Instrukcje
Pokrój dynię na pół; usuń i wyrzuć nasiona.
Umieść squash ściętą stroną do dołu w naczyniu nadającym się do kuchenki mikrofalowej. Przykryj i mikrofaluj na wysokim poziomie przez 10-12 minut lub do miękkości.
W międzyczasie pokrusz kiełbasę na dużą patelnię; dodaj cebulę. Gotuj na średnim ogniu, aż mięso przestanie być różowe; odcedzić. W dużej misce ubij jajko i mleko; dodać szpinak, bułkę tartą, żurawinę i mieszankę kiełbas.
Obróć squash ściętą stroną do góry. Nadziewać mieszanką kiełbas. Przykryj i mikrofaluj na wysokim poziomie przez 2-3 minuty lub do momentu, gdy termometr wskaże 160°.