Dynia Zimowa z dodatkiem masła
Dynia Zimowa z dodatkiem masła to bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 177 kalorii, 2G białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 72 grosze za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Ten przepis jest lubiany przez 573 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim Zima wydarzenie. Jeśli masz sok z limonki, mielony kardamon, mielony cynamon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Squash Zimowy Z Koprem Włoskim, Squash Zimowy Z Koprem Włoskim, oraz Pikantna Zupa Z Zimowego Squasha dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj wszystkie składniki, z wyjątkiem soku z limonki w małej misce, aż sok z limonki zostanie wchłonięty. Doprawić solą. Cover; keepin fajne miejsce. DO AHEAD: przyprawione masełmoże być wykonane 1 tydzień wcześniej.
Zwiń w kłody, owinąć w pergamin i przechowywać w lodówce przez okres do 2 tygodni lub zamrozić na okres do 3 miesięcy.
Wykończenia końce żołędzi i kabochasquash i przeciąć na pół przez łodygi. Zeskrobać nasiona i umieścić squash cutside dół na desce do krojenia (nie obierać).
Pokrój połówki w poprzek na plasterki 1/2". Jeśli używaszdelicata squash, pokroić w poprzek na pierścienie 1/2"; zeskrobać nasiona.
Napełnij duży szeroki garnek wodą do głębokości 1/2" i dodaj szczyptę soli; doprowadzić do wrzenia.
Dodaj plasterki squasha; zmniejsz ciepło do średniej.Przykryć i parę, dodając więcej wody, aby utrzymać 1/2 " wody na dnie garnka, aż squash będzie delikatny, ale nie spadnie, 20-25 minut.
Ostrożnie przenieść plastry squasha do dużyplatter (niektóre squash na dnie garnka może zbyt miękkie; zapisać do innego celu
Zmniejsz wodę w garnku na dużym ogniu (lub dodaj gorącą wodę), aby zmierzyć 3/4 filiżanki.
Zdjąć z ognia i ubić w spicedbutter, 1 łyżka stołowa na raz, do formyobfite, błyszczący SOS. Doprawić do smaku sosem.
Mżawka przyprawione masło na squash.Top z pestkami granatu.