Dynia prowansalska tian
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać prowansalskiej dyni tian spróbować. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 206 kalorii, 9g białka, oraz 14g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz dynię, gałkę muszkatołową, ser gruyère i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 23 powiedzieliby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 67%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Tian (Prowansalskie Warzywa Pieczone), Kolacja: Codziennie Smażony Makaron (Tian Tian Chao Mian), oraz Le Tian.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 200C / wentylator 180C / Gaz
Obierz dynię i pokrój miąższ na małe kawałki. Umieść go na patelni z około 6 łyżkami wody.
Nałożyć pokrywkę i parować przez 15-20 minut, aż będzie bardzo miękka.
Rozgnieść maserem lub widelcem, doprawić i dodać gałkę muszkatołową. Jeśli jest wodnisty, wróć do ognia i gotuj przez 1-2 minuty, mieszając od czasu do czasu, aż większość płynu odparuje.
Podczas gdy dynia jest na parze, smażyć cebulę w średniej wielkości rondlu na maśle i oleju przez około 10 minut, aż zmięknie, ale nie brązowy.
Dodać mąkę i gotować, mieszając, przez 1 minutę. Stopniowo wlać mleko, trochę na raz, cały czas mieszając, aby zapobiec powstawaniu grudek, i gotować na małym ogniu, aż sos zgęstnieje.
Biały sos wymieszać z dynią i jajkiem i dobrze ubić.
Wlać do dobrze maślanego małego ceramicznego naczynia do pieczenia.
Posypać serem i migdałami i piec przez 40 minut, lub do lekko jędrny i złoty na wierzchu.