Dynia nadziewana gulaszem warzywnym

Dynia nadziewana gulaszem warzywnym
Dynia nadziewana gulaszem warzywnym może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 497 kalorii, 20g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na 5,51 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Mieszanka seitan, oliwa z oliwek, cremini grzyby, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 7 godzin. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gulasz Z Dyni I Warzyw, Gulasz Z Szynki I Warzyw, oraz Gulasz Warzywny dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 232° z półką w środku. Posiekać tyle kopru włoskiego, aby odmierzyć 1 łyżkę i rezerwy, a następnie wyrzucić łodygi i pozostałe liście. Połowę żarówki wzdłuż, następnie rdzeń i cięte wzdłuż na 1-calowe kliny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Wrzucić kliny kopru włoskiego, pasternak, korzeń selera, marchew, i całe szalotki z 2 łyżki oleju, łyżeczka soli, i 1/4 łyżeczka pieprzu w 17-przez 12-calowy płytkiej patelni do pieczenia, aż pokryte, następnie upiec, mieszając od czasu do czasu, aż lekko rumiane i prawie przetargu, 30 do 40 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
PasternakPasternak
SzalotkaSzalotka
MarchewMarchew
Koper WłoskiKoper Włoski
PieprzPieprz
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Wyjąć warzywa z piekarnika. Pozostaw piekarnik włączony.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Paprykę pieczemy na stojakach palników gazowych na dużym ogniu, obracając szczypcami, aż skórki zostaną zmiażdżone, od 5 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce
2
Przenieść paprykę do miski i odstawić, przykryte, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć. Paprykę obrać i wyrzucić łodygi i nasiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Pokrój paprykę wzdłuż na 1-calowe paski.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
4
Usuń wierzchołek dyni, przecinając okrąg (6 cali średnicy) wokół łodygi małym ostrym nożem. Zeskrobać i wyrzucić nasiona i wszelkie luźne włókna z wnętrza dyni za pomocą łyżki (w tym wierzch dyni; nie wyrzucać wierzch), a następnie posypać miąższ 1/2 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu. Umieść dynię w dużej patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
DyniaDynia
PieprzPieprz
NasionaNasiona
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
NóżNóż
1
1 1/2 szklanki sosu wlać do dyni i przykryć wierzchem, a następnie posmarować pozostałą łyżką oleju. Pieczeń 1 godzina.
Składniki, których będziesz potrzebować
DyniaDynia
SOSSOS
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
2
Podczas pieczenia dyni, masło rozgrzać w 12-calowej ciężkiej patelni na średnim ogniu, aż piana ustąpi, następnie smażyć posiekane szalotki, aż zmiękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
DyniaDynia
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać grzyby i podsmażyć, aż będą rumiane i zaczną wydzielać płyn, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
4
Dodać gluten pszenny i 1/2 łyżeczki tymianku, następnie wymieszać 1 1/2 szklanki więcej sosu i doprowadzić do duszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SeitanSeitan
SOSSOS
TymianekTymianek
5
Wyjąć z ognia i złożyć w pieczonych warzywach korzeniowych i papryce, 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa KorzenioweWarzywa Korzeniowe
PaprykaPapryka
PieprzPieprz
SólSól
6
Po upieczeniu dyni 1 godzinę, łyżkę nadzienia warzywnego, a następnie przykryć wierzchem. Piecz, aż dynia będzie miękka po przekłuciu widelcem, warzywa są miękkie, a nadzienie jest gorące, o 30 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
DyniaDynia
7
Przenieś dynię na talerz za pomocą 2 wytrzymałych metalowych szpatułek.
Składniki, których będziesz potrzebować
DyniaDynia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
8
Wymieszać liście kopru włoskiego, natkę pietruszki, skórkę i pozostałe 1/2 łyżeczki tymianku i posypać połową nadzienia. Pozostałą część wymieszać z pozostałym sosem i podawać sos z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
Koper WłoskiKoper Włoski
SOSSOS
TymianekTymianek
9
Notatki kucharzy
10
* Papryka może być pieczona na stojaku brojlerów patelni o 2 cale od ciepła, obracając od czasu do czasu, 6 do 8 minut. * Paprykę można prażyć i obrać do 2 dni wcześniej i schłodzić, przykryć.* Warzywa korzeniowe można prażyć 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed użyciem.* Dynię można ciąć, zeskrobywać i przyprawiać 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa KorzenioweWarzywa Korzeniowe
PaprykaPapryka
PaprykaPapryka
DyniaDynia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BrojlerówPatelnia Brojlerów
11
Wylej zgromadzoną ciecz i przynieś dynię do temperatury pokojowej przed przystąpieniem do receptury.
Składniki, których będziesz potrzebować
DyniaDynia
TrudnośćEkspert
Gotowe W7 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia36
Magazyn