Dyni Kugel II
Dyni Kugel II jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 12 porcjami. Jedna porcja zawiera 174 kalorie, 7G białka, oraz 12g tłuszczu. Na 79 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. To będzie hit w Twoim Chanuka wydarzenie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to żydowskie danie. Jeśli masz pekan, jajka, rozmaryn i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 46%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak 2ways2percent: Pizzan z dyni i kremowy Puree z dyni z przegrzebkami i boczkiem, Dyni: dyni, gruszki i zupa jogurtowa, oraz Słodkie Spaghetti Squash Kugel z jabłkami i rodzynkami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko posmaruj jedną blachę do pieczenia i jedną naczynie do pieczenia 9x13 cali.
Masło upiec na przygotowanej blasze do pieczenia, pokroić w dół, w nagrzanym piekarniku do miękkości, około 50 minut.
Napełnij duży garnek lekko osoloną wodą i doprowadz do wrzenia na dużym ogniu. Gdy woda się zagotuje, wymieszaj makaron jajeczny i wróć do wrzenia. Gotować makaron odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż makaron jest gotowane przez, ale nadal jest twardy do ukąszenia, o 5 protokół.
Dobrze spuścić w durszlaku ustawionym w zlewie.
Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni na średnim ogniu. Wymieszać cebulę; gotować i mieszać, aż cebula zmięknie i okazało półprzezroczyste, o 5 protokół. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i kontynuować gotowanie i mieszanie, aż cebula jest bardzo delikatny i ciemnobrązowy, 15 do 20 minut więcej.
Jajka i białka ubić lekko w dużej misce. Wymieszać z makaronem i cebulą. Miarka mięso z dyni do mieszaniny makaronu. Doprawić rozmarynem, szałwią, solą i pieprzem. Delikatnie wymieszać, aby połączyć.
Wlać mieszaninę do przygotowanej patelni do pieczenia o wymiarach 9x12 cali.
Posypać posiekanymi orzechami pekan.
Piec w nagrzanym piekarniku na złoty kolor, około 30 minut.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.