Duszony kurczak z karczochami i oliwkami

Duszony kurczak z karczochami i oliwkami
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Duszony kurczak z karczochami i oliwkami może być ogromny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.27 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 126g białka, 48 g tłuszczu, oraz w sumie 1046 kalorii. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś kij cynamonowy, oliwę z oliwek, kurkumę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Duszony kurczak z karczochami, oliwkami i cytryną, Duszone udka z kurczaka z karczochami i greckimi oliwkami, oraz Kurczak z karczochami i oliwkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Kurczaka osuszyć, doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Cały KurczakCały Kurczak
2
Rozgrzać oliwę w holenderskim piekarniku lub ciężkim garnku do zupy na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
3
Dodać kurczaka, pracy w partiach, jeśli to konieczne, i gotować, aż dobrze rumiane z każdej strony, o 3 protokół na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
4
Przenieść na talerz.
5
Zmniejsz ciepło do średniego.
6
Dodaj cebulę i szczyptę soli i smażyć, aż miękki i lekko złoty, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
SólSól
7
Dodać czosnek i smażyć przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
8
Dodaj kurkumę, kminek, kolendrę, płatki czerwonej papryki, laskę cynamonu i liść laurowy i gotuj, stale mieszając, aż pachną, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Laska CynamonuLaska Cynamonu
KolendraKolendra
Liście LauroweLiście Laurowe
KurkumaKurkuma
KminekKminek
9
Wlać 1/4 szklanki bulionu, aby odgazować garnek, mieszając, aby poluzować wszelkie kawałki przyklejone do garnka. Wymieszać szczyptę soli i gotować, aż płyn zmniejszy się o połowę. Wymieszaj pozostałe 1 3/4 szklanki bulionu, skórkę z cytryny i 2 łyżki soku z cytryny. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
BulionBulion
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
10
Dodać kurczaka, ciecierzycę, karczochy serca, i oliwki i mieszać delikatnie połączyć. Zwiększyć ogień do średniej wysokości i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż kurczak jest ogrzewany przez, o 5 protokół. Wymieszać w pozostałej łyżce soku z cytryny. Smak; możesz dodać kolejny wycisk soku z cytryny lub szczyptę soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczochy SercaKarczochy Serca
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
CiecierzycaCiecierzyca
Cały KurczakCały Kurczak
OliwkiOliwki
SólSól
11
Dekoruj miętą.
Składniki, których będziesz potrzebować
MiętaMięta
1
Karczochy serca mogą być świeże, zamrożone i rozmrożone, lub pakowane w wodzie w słoiku. Niezależnie od rodzaju używasz, spłucz je dobrze. Jeśli używasz świeżych karczochów, dodaj je zaraz po dodaniu czosnku.Wariacja: to danie będzie działać dobrze przy użyciu firmy białe ryby, takie jak 1 funt halibut, pokroić na kawałki 4 uncji, w miejsce kurczaka. Rozpocznij przepis od smażenia cebuli. Postępuj zgodnie z zaleceniami, ale zastąp bulion warzywny, domowy lub kupiony w sklepie, na rosół z kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczochy SercaKarczochy Serca
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
KarczochKarczoch
Biała RybaBiała Ryba
Cały KurczakCały Kurczak
HalibutHalibut
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
WodaWoda
2
Dodaj rybę podczas ostatnich 5 minut gotowania.Kto By Pomyślał? Trawienie zaczyna się na długo przed włożeniem jedzenia do ust. Według eksperta od żywienia Kathie Madonna Swift, MS, RD, LDN, nasze inne zmysły, w szczególności węch i wzrok, mogą przyspieszyć produkcję śliny i enzymów, które promują lepsze trawienie. To tak zwane cefaliczne trawienie—cephalic to po grecku "w głowie" - wyjaśnia, dlaczego wygląd i aromat jedzenia wykracza poza zwykłą estetykę. Według szybkiej, atrakcyjnej prezentacji, przyjemnych zapachów i zrelaksowanego nastroju poprawiają trawienie. Więc zrób sobie przysługę i nakryj stół atrakcyjnymi naczyniami obiadowymi i zapal świecę lub dwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
3
W porcji: kalorie: 395; tłuszcz całkowity: 21,5 G (5 g nasycone, 12 g jednonienasycone); węglowodany: 16 g; białko: 33,5 g; błonnik: 3,5 g; Sód: 498 mg
4
Długowieczna Kuchnia
5
Katz.com więcej informacji.Mat Edelson jest wielokrotnie nagradzanym pisarzem w dziedzinie nauki, zdrowia i Sportu. Jest byłym prezenterem / dyrektorem Johns Hopkins Health Newsfeed, ogólnokrajowego programu radiowego. Jest to trzecia książka, której współautorem jest Rebecca Katz. Edelson mieszka w Baltimore w stanie Maryland.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia74
Magazyn