Duszona brukselka, cebula Perłowa i kasztany
Duszona brukselka, cebula Perłowa i kasztany to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawka. Na 1,91 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 172 kalorie. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz liście laurowe, pieczone kasztany, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kremowa brukselka i cebula perłowa, Brukselka z cebulą perłową z miodem i Capocollo, oraz Brukselka Z Kasztanami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować na złoty kolor, mieszając od czasu do czasu, o 15 protokół.
Dodaj bulion i liście laurowe. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich. Przykryć i dusić, aż cebula będzie miękka, 25 protokół.
Tymczasem, gotować świeże brukselki w dużym garnku wrzącej osolonej wody, aż tylko chrupiące-miękkie, o 8 protokół.
Drenaż. (Lub gotować mrożone brukselki zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.) Spłukać zimną wodą.
Dodać kasztany do cebuli, przykryć i dusić, aż kasztany będą miękkie, o 4 protokół. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć mieszankę cebuli i brukselki oddzielnie i przechowywać w lodówce. Podgrzać mieszankę cebuli przed kontynuowaniem.)
Do cebuli dodać brukselkę. Gotować, aż brukselka są ogrzewane przez i płyn jest syropy, o 4 protokół. Warzywa przyprawiamy solą i pieprzem i podajemy.