Dorsz solony z pomidorami i kaparami (Baccalà alla Vesuviana)
Solony dorsz z pomidorami i kaparami (Baccalà alla Vesuviana) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 652 kalorie, 99g białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.33 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz miętę, grubą sól morską, pietruszkę z płaskim liściem i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Wermiszel z pomidorami, oliwkami i kaparami (Vermicelli alla puttanesca), Cod, styl Rzymski: Baccalan alla Romana, oraz Baccalà alla napoletana (dorsz duszony w stylu neapolitańskim) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce, połączyć dorsza z wodą na pokrycie przez 2 cale. Przykryć i przechowywać w lodówce, zmieniając wodę 3 razy dziennie, 1 do 3 dni(patrz uwaga kucharzy, poniżej). Przechowywać w lodówce do momentu użycia.
W małej misce, połączyć kapary z wodą na pokrycie przez 1 cal. Przykryć i przechowywać w lodówce 1 dzień, zmieniając wodę 3 razy.
Kapary odcedzić i spłukać, a następnie wycisnąć do sucha.
Odcedzić dorsza i osuszyć, a następnie pokroić na kawałki o wymiarach 4 na 2 cale.
W ciężkich 6-do 8-quart garnek na umiarkowanym ogniu, podgrzać 3 łyżki oleju, aż gorące, ale nie palenie.
Dodaj cebulę i smażyć, aż zmiękną i złoty, 3 do 4 protokół.
Dodać płatki czerwonej papryki, kapary, pomidory i sok, i sól. Używając drewnianej łyżki, delikatnie zmiażdż pomidory. Doprowadzić do duszenia, a następnie ostrożnie dodać dorsza.
Dodać natkę pietruszki i 1/4 szklanki mięty i delikatnie łyżką trochę sosu na dorsza. Gotować na wolnym ogniu, uncovered, aż dorsz będzie miękki i ogrzany przez, o 5 protokół.
Za pomocą szpatułki z rowkiem przełożyć dorsza na półmisek.
Zdjąć garnek z ognia i wymieszać 3 łyżki oliwy z oliwek. Łyżka sosu nad rybą, następnie posypać pozostałą 1 łyżką mięty i 1 łyżką oliwy z oliwek.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Gatunki dorsza różnią się stopniem zasolenia: mniej słony może potrzebować tylko 1 dnia namaczania, podczas gdy inny może wymagać do
Aby go przetestować, po prostu posmakuj mały kawałek po 1 dniu; chcesz, aby był przyjemnie słony, ale nie przytłaczający.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Cod działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Skyfall Pinot Gris z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Skyfall Pinot Gris
Blada słoma w Kolorze z nutami mango, kwiatu cytrusów i banana w nosie. Na podniebieniu mieszanka owoców tropikalnych rozwija się w smakach mandarynki, mango, grejpfruta i banana. Te tropikalne nuty są kontynuowane przez długi i utrzymujący się finisz.