Dorsz solony z pomidorami i kaparami (Baccalà alla Vesuviana)

Dorsz solony z pomidorami i kaparami (Baccalà alla Vesuviana)
Solony dorsz z pomidorami i kaparami (Baccalà alla Vesuviana) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 652 kalorie, 99g białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.33 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz miętę, grubą sól morską, pietruszkę z płaskim liściem i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Wermiszel z pomidorami, oliwkami i kaparami (Vermicelli alla puttanesca), Cod, styl Rzymski: Baccalan alla Romana, oraz Baccalà alla napoletana (dorsz duszony w stylu neapolitańskim) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużej misce, połączyć dorsza z wodą na pokrycie przez 2 cale. Przykryć i przechowywać w lodówce, zmieniając wodę 3 razy dziennie, 1 do 3 dni(patrz uwaga kucharzy, poniżej). Przechowywać w lodówce do momentu użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
DorszDorsz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
W małej misce, połączyć kapary z wodą na pokrycie przez 1 cal. Przykryć i przechowywać w lodówce 1 dzień, zmieniając wodę 3 razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
KaparyKapary
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Kapary odcedzić i spłukać, a następnie wycisnąć do sucha.
Składniki, których będziesz potrzebować
KaparyKapary
4
Odcedzić dorsza i osuszyć, a następnie pokroić na kawałki o wymiarach 4 na 2 cale.
Składniki, których będziesz potrzebować
DorszDorsz
5
W ciężkich 6-do 8-quart garnek na umiarkowanym ogniu, podgrzać 3 łyżki oleju, aż gorące, ale nie palenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
6
Dodaj cebulę i smażyć, aż zmiękną i złoty, 3 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
7
Dodać płatki czerwonej papryki, kapary, pomidory i sok, i sól. Używając drewnianej łyżki, delikatnie zmiażdż pomidory. Doprowadzić do duszenia, a następnie ostrożnie dodać dorsza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
PomidorPomidor
KaparyKapary
SokSok
SólSól
DorszDorsz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
8
Dodać natkę pietruszki i 1/4 szklanki mięty i delikatnie łyżką trochę sosu na dorsza. Gotować na wolnym ogniu, uncovered, aż dorsz będzie miękki i ogrzany przez, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SOSSOS
MiętaMięta
DorszDorsz
9
Za pomocą szpatułki z rowkiem przełożyć dorsza na półmisek.
Składniki, których będziesz potrzebować
DorszDorsz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
10
Zdjąć garnek z ognia i wymieszać 3 łyżki oliwy z oliwek. Łyżka sosu nad rybą, następnie posypać pozostałą 1 łyżką mięty i 1 łyżką oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
SOSSOS
RybyRyby
MiętaMięta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
11
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
1
Gatunki dorsza różnią się stopniem zasolenia: mniej słony może potrzebować tylko 1 dnia namaczania, podczas gdy inny może wymagać do
Składniki, których będziesz potrzebować
DorszDorsz
2
Aby go przetestować, po prostu posmakuj mały kawałek po 1 dniu; chcesz, aby był przyjemnie słony, ale nie przytłaczający.

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Cod działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Skyfall Pinot Gris z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Skyfall Pinot Gris
Skyfall Pinot Gris
Blada słoma w Kolorze z nutami mango, kwiatu cytrusów i banana w nosie. Na podniebieniu mieszanka owoców tropikalnych rozwija się w smakach mandarynki, mango, grejpfruta i banana. Te tropikalne nuty są kontynuowane przez długi i utrzymujący się finisz.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia81
Magazyn