Dorsz czarny z czerwoną kapustą i brązowym masłem z granatu

Dorsz czarny z czerwoną kapustą i brązowym masłem z granatu
Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 4,65 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 610 kalorii, 5G białka, oraz 39g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz anyż Gwiaździsty, kapustę, pietruszkę płaską i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pieczony dorsz z pomidorami i czerwoną cebulą, Marchew pieczona z granatu z Fetanem i brązowym masłem, oraz Chewy Brown Butter Blondies with Chocolate Covered granat dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Cebulę ugotować w 2 łyżkach. olej w dużym rondlu na średnim ogniu, często mieszając, do miękkości, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Dodaj kapustę, przykryć, i gotować na średnim poziomie, aż zwiędnie i uwolni swój płyn, o 15 protokół. Wymieszać w 3/4 szklanki wina, przykryć, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż kapusta jest bardzo delikatna do ukąszenia, o 45 protokół. Wymieszać 1 łyżkę. masło i sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
3
W międzyczasie połącz sok z granatu, Pozostałe 1 1/2 szklanki wina, ziarna pieprzu i anyż na patelni i gotuj, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki. Przecedzić do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z GranatówSok Z Granatów
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Rozgrzać 1/2 szklanki masła w małym rondlu na średnim ogniu, aż do oddzielenia. Odtłuścić pianę i kontynuować gotowanie masła, aż złoty brąz i orzechowy zapach, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
5
Rumiane masło ubić do granatu-wina i dodać sól i pieprz do smaku. Trzymaj ciepło. Jeśli sos się oddzieli, ubijamy ponownie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
GranatGranat
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
6
Przykryć pasternak wodą w rondlu, przykryć patelnię i gotować na wolnym ogniu, aż będzie bardzo miękki po przekłuciu, około 25 minut. Odcedzić, oszczędzając płyn do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Połączyć pasternak z 1/2 szklanki masła w robocie kuchennym, i wirować, dodając tyle płynu do gotowania, aby gładka czysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
8
Dodać sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
9
Podgrzej brojlery. Roztopić Pozostałe 1 1/2 do 2 łyżek. masło na patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
10
Dodać grzyby; gotować, często mieszając, aż złocisty i miękki, 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
11
Dodać sól i pieprz do smaku i wymieszać natkę pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
12
Lekko naoliwić patelnię do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
13
Szczotkuj rybę na całej długości z około 1 łyżką. olej i posypać lekko solą i pieprzem. Zestaw, skóra w górę, w patelni. Broil 4 do 6 W. od ciepła, aż skóra jest chrupiąca, a ryby są nieprzezroczyste, ale nadal wilgotne-patrząc w centrum, 6 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
14
Łyżka pasternaku i kapusty obok siebie na talerzach. Rybę, skórkę do góry, na wierzch i wierzch z grzybami. Łyżka sosu wokół porcji.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Scarpetta Pinot Grigio z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Scarpetta Pinot Grigio
Scarpetta Pinot Grigio
Jasny słomkowy kolor z odrobiną łososia. Aromaty zarówno owoców pestkowych, jak i melona. Pokazując zdolność Pinota Grigio do bycia lekkim na nogach, ale złożonym. Melon i owoce pestkowe z minerałami i średnim ciałem. Pinot Grigio ma tak wielki zasięg. Wspaniałe jako aperitivo, z lekkimi grillowanymi rybami, takimi jak sashimi, pesce crudo lub ceviche.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia17
Magazyn