Dorsey ' s Cream of Crab Soup

Dorsey ' s Cream of Crab Soup
Krem z zupy krabowej wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 348 kalorii, 16G białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na 1,76 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Działa dobrze jako niedrogie danie główne dla Jesień. Jeśli masz pod ręką ziemniaki, seler, pietruszkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 43%, co jest solidne. Podobne przepisy to Krem z zupy krabowej, Smażone ostrygi Dorseya, oraz Crab Rangoon (Krab & Cream Cheese filled wontons).

Instrukcje

1
W dużej garnku rozpuścić masło na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodaj cebulę i seler; saute aż cebula są przezroczyste, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
CebulaCebula
3
Wymieszać mąkę, dobrze wymieszać. Gotować przez około 1 minutę, ciągle mieszając. Nie palić, lub niech go grudkowaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
4
Dodaj wodę, rosół z kurczaka i podstawę rosołu; mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji. Doprowadzić do wrzenia. Wymieszać natkę pietruszki i pokrojone w kostkę ziemniaki. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Cały KurczakCały Kurczak
Pietruszka-naćPietruszka-nać
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
ZupaZupa
5
Wymieszaj śmietanę, sos sojowy, mięso kraba i przyprawy. Podgrzać do średniej temperatury i doprowadzić chowder tylko do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
CrabmeatCrabmeat
Sos SojowySos Sojowy
ChowderChowder
KremKrem
6
Podawać na gorąco.

Wyposażenie

Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling

Chardonnay, Muscadet i Riesling to moje najlepsze propozycje dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować Santan EMA Reserve Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 14 dolarów za butelkę.
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia8
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn