Domowy Kurczak z kukurydzą
Need a danie główne bezglutenowe? Domowy kurczak i kukurydza może być ogromnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 550 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 2,33 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać masło, przyprawione sól, pieprz, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 39 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Z łyżeczką wynik 83%, to danie jest doskonałe. Spróbuj Domowy Kurczak z kukurydzą, Domowy kurczak Pot Pie, oraz Kurczak w domowym stylu curry dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 4-quart nonstick holenderski piekarnik, roztopić masło na dużym ogniu. Kurczak gotować, cebula, 1/2 łyżeczki doprawionej soli i pieprzu na maśle 10 do 15 minut, obracając kurczak od czasu do czasu, aż kurczak będzie jasno złoty kolor. Cebulę wymieszać z boku holenderskiego piekarnika, jeśli zaczną się palić.
Zredukuj ciepło do średniej-wysokiej.
Dodaj wodę, kukurydzę i ziemniaki do holenderskiego piekarnika; posypać pozostałe 1/2 łyżeczki soli przyprawionej równomiernie na wierzchu. Przykryć; gotować 15-20 minut lub do momentu, aż sok z kurczaka będzie czysty, gdy najgrubsza część zostanie pocięta na kość (180°F).
Wyjmij kurczaka i kukurydzę na półmisek, używając szczypiec. Delikatnie wymieszać ziemniaki z cebulą i sokami z patelni; łyżką na talerz do serwowania.
Posypać natką pietruszki.