Domowe Pikantne Ketchupy
Domowej roboty Pikantny Ketchup jest bezglutenowe i wegańskie hor d ' oeuvre. Jedna porcja zawiera 42 kalorie, 1G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 21 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 20. Jeśli masz musztardę, ziarna pieprzu, maczugę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis od Serious Eats ma 91 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Bo Mogę: Keczup Domowej Roboty, Keczup Domowy, oraz Keczup domowy.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużym ciężkim rondlu na średnim ogniu.
Dodaj posiekaną cebulę, habanero i czosnek. Gotować, mieszając od czasu do czasu, o 10 protokół lub do przezroczyste. Wymieszać z brązowym cukrem. Wymieszać z mieloną mieszaniną goździków i mieszanką maczugi. Wymieszaj ocet jabłkowy i gotuj przez minutę, aby lekko odparować ocet.
Przecier pomidorowy wymieszać. Niższe ciepło do gołego dusić i gotować 30 do 45 protokół, lub aż bardzo grube. Często mieszać podczas ostatnich 15 minut gotowania na wolnym ogniu, aby zapobiec przypaleniu.
Może długotrwale lub przechowywać w lodówce do tygodnia. Produkuje około 20 uncji keczupu.