Domowe Mrożone Paluszki Z Kurczaka
Domowe mrożone paluszki z kurczaka mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis zawiera 6 porcji z 273 kalorii, 39g białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Za $2.45 za porcję, ten przepis okładki 23% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 63 osoby zrobiły ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś sól koszerną, płatki kukurydziane, procent greckiego jogurtu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać sól koszerną, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasto O Niskiej Zawartości Tłuszczu (Koszerno-Mleczne) jako deser. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 86%. Ten wynik jest ogromny. Spróbuj Domowe paluszki rybne, Domowe Paluszki Rybne, oraz Domowa Mrożona Lasagne dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Połącz płatki zbożowe, tosty melba, parmezan, pietruszkę, jeśli używasz, paprykę i 1/2 łyżeczki soli w dużej zamykanej torebce i za pomocą dna patelni lub wałka do ciasta zmiażdż na gruby posiłek. Wyrzuć do płytkiego naczynia.
Ubij białka z 2 łyżkami wody w innym płytkim naczyniu.
Zanurz polędwiczki z kurczaka w białku jajka, strząśnij nadmiar i dokładnie obtocz w powłoce.
Piecz natychmiast lub wstaw do lodówki do 1 godziny przed pieczeniem. Aby zamrozić, ułóż panierowane polędwiczki z kurczaka na blasze do pieczenia i zamroź, aż będą twarde, 1 do 2 godzin. Przechowywać w zamykanych torebkach do zamrażania do 1 miesiąca.
Połącz jogurt, bazylię, czerwoną paprykę, 1 łyżkę wody, ocet, czosnek i sól do smaku. Zawiń i wstaw do lodówki, aż będzie gotowy do podania.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F. Dopasuj blachę do pieczenia z krawędzią do pieczenia i spryskaj sprayem do gotowania. Obficie spryskaj świeże lub mrożone polędwiczki z kurczaka sprayem do gotowania. Ułóż na ruszcie do pieczenia i piecz, przewracając w połowie, aż będzie złoty, chrupiący i ugotowany, 15 do 20 minut (jeśli jest zamrożony, 20 do 25 minut).
Wyjmij z piekarnika i dopraw solą.
Podawać z sosem do maczania.