Dojrzałe figi w syropie z czerwonego wina
Na $2.98 za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 307 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka fioletowych fig, cukru granulowanego, anyżu gwiazdkowego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Suszone figi i morele w waniliowym syropie winnym, Suszone figi i morele w waniliowym syropie winnym, oraz Przyprawione figi gotowane w winie.
Instrukcje
Dodać cukier wina i przyprawy do rondla ustawione na średnim dużym ogniu. Gdy zacznie bąbelek obniżyć ciepło na wolnym ogniu i zmniejszyć mieszaninę o połowę do syropu consistency.In w międzyczasie rozciąć x w wierzchołki mniejszych fig. Większe można przeciąć na połówki lub ćwiartki. Twoim celem jest, aby wszystkie były o tych samych kawałkach wielkości kęsa.Gdy ciecz zmniejszy się do Twoich potrzeb, usuń z ognia i dodaj przygotowane figi.
Przed podaniem pozostawić do ostygnięcia w płynie do temperatury pokojowej. Można je również całkowicie schłodzić i przechowywać pod przykryciem i w lodówce do 3 dni w lodówce. W takim przypadku pozwól im osiągnąć temperaturę pokojową przed podaniem.