Dip Z Małż Twarogowych
Dip z twarożkiem to bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 65 kalorii. Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako bardzo przystępna przystawka. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Mieszanka soku z małży, śmietany, mielonego pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 35%. Podobne przepisy to Dip Z Serem Pimento, Pikantny Ciepły Dip Z Serem Feta, oraz Sałatka twarożkowa z serem Feta i orzechami.
Instrukcje
W misce do mieszania rozgnieść twarożek widelcem, aż będzie gładki i kremowy.
Połącz małże, śmietanę, cebulę,sól, sok z cytryny, sok z małży i pieprz z twarogiem. Przechowywać mieszaninę w lodówce i pozostawić do schłodzenia przez 30 minut, lub aż zgęstnieje.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Małże można łączyć z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Santan EMA Reserve Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.