David ' s Chicken-smażony stek z sosem Redeye

David ' s Chicken-smażony stek z sosem Redeye
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj stek David ' s Chicken-Fried z sosem Redeye. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 826 kalorii, 39g białka, oraz 39g tłuszczu każdy. Na $3.69 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś sól, sodę oczyszczoną, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać sody oczyszczonej można śledzić to danie główne z Proste Ciasto Malinowo-Cytrynowe jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Stek z kurczaka smażony z sosem curry Redeye, Kotlety z kurczaka smażone z indyka z sosem Redeye, oraz Stek z kurczaka smażony z sosem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść steki między 2 arkuszami wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego i spłaszcz do grubości 1/4 cala, używając płaskiej strony młotka do mięsa. Lekko Funt stek, za pomocą teksturowanej stronie młotka mięsnego. Owinąć szczelnie folią i schłodzić 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
MięsoMięso
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Meat TenderizerMeat Tenderizer
2
Mąkę i kolejne 3 składniki połączyć w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
W osobnej misce ubijamy jajka i kolejne 2 składniki.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Posyp obie strony steków solą i czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
StekStek
5
Steki zanurzyć w mieszaninie jaj, i pogłębiać w mieszaninie mąki, wytrząsając nadmiar. Powtórz procedurę jeszcze dwa razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
JajkoJajko
6
Smaż steki, 1 na raz, w gorącym oleju na patelni nonstick na średnim ogniu 4 do 6 minut z każdej strony lub do złotego koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Odcedzić na stojaku z drutu w patelni z galaretką.
Składniki, których będziesz potrzebować
GalaretkaGalaretka
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PatelniaPatelnia
8
Podawać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 35 dolarów za butelkę.
Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot
Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot
2006 Bancroft Ranch Merlot jest bogaty kolor granatu, i jest pełen smaków dojrzałych czarnych owoców, brązowych przypraw i odrobiną skórki pomarańczowej. Jego wyrafinowane taniny i głębia smaku sprawiają, że jest to jedno z najbardziej pamiętnych win Beringer z Howell Mountain.Mieszanka: 93% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon i 3% Cabernet Franc
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia23
Magazyn