Dashi Stock (Konbudashi)
Dashi Stock (Konbudashi) może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 51 kalorii, 10g białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 4,26 zł za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 21 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Mieszanka płatków bonito, dashi kombu, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Z łyżeczką wynik 25%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Japoński Zapas Dashi, Dashi (japońska potrawa), oraz Ugotuj książkę: Dashi i kurczak Japoński dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wytrzyj brud z kombu papierowym ręcznikiem, uważając, aby nie zetrzeć białych sproszkowanych osadów na wodorostach.
Umieść kombu i wodę w rondlu i pozostaw do namoczenia przez 30 minut, aby stały się miękkie.
Wyjąć kombu z wody i wyciąć kilka wzdłużnych szczelin w liściu. Powrót kombu do wody i doprowadzić go do wrzenia. Gdy tylko woda zacznie się gotować, usuń kombu, aby zapobiec gorzkości wywaru.
Płatki bonito wymieszać z wodą o Smaku kombu, doprowadzić do wrzenia i zdjąć patelnię z ognia. Pozostawić do ostygnięcia wody. Gdy płatki bonito opadną na dno, przecedzić dashi przez sitko wyłożone gazą lub filtrem do kawy.