D ' S Whole Wheat Challah

D ' S Whole Wheat Challah
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur żydowskich, więc dać D ' S Whole Wheat chała spróbować. Jedna porcja zawiera 416 kalorii, 11g białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 77 centów za porcję. Sprawdza się jako tani chleb dla Chanuka. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka aktywnych drożdży, mąki, jaj i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Chała Pełnoziarnista, Chleb Pełnoziarnisty Chała, oraz Pełnoziarnisty Chała Farsz Z Suszoną Żurawiną I Szałwią.

Instrukcje

1
Wymieszać drożdże i wodę razem w dużej misce i odstawić, aż na wierzchu powstanie kremowa warstwa, około 5 minut. Ubić 3 jajka, słodzik, masło, mąkę pełnoziarnistą, mąkę uniwersalną i płatki owsiane. Obrócić ciasto na mąkę i wyrabiać, aż będzie gładkie i elastyczne, przez 5 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Solone Pestki Słonecznika OpcjonalnieDodatkowe Solone Pestki Słonecznika Opcjonalnie
Płatki OwsianePłatki Owsiane
SłodzikSłodzik
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I OreganoSos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I Oregano
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Uformuj ciasto w zwarty Okrągły kształt i umieść w naoliwionej misce. Przekręć ciasto kilka razy w misce, aby naoliwić powierzchnię ciasta, przykryj miskę wilgotną szmatką i pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż podwoi się jego rozmiar, około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Rozwałkować ciasto i pokroić na 3 równe kawałki. Pracując na posmarowanej mąką powierzchni, rozwałkuj kawałki ciasta na liny o grubości kciuka i długości około 12 cali. Liny powinny być grubsze w środku i cieńsze na końcach. Szczypta 3 Liny razem na górze i oplot je. Zaczynając od nici w prawo, przesuń ją w lewo nad środkową nicią (ta nić staje się nową nicią środkową.) Weź nitkę najdalej w lewo i przesuń ją nad nową środkową nitką. Kontynuuj oplatanie, naprzemiennie boki za każdym razem, aż Bochenek zostanie spleciony, a końce uszczypnij i złóż je pod spodem, aby uzyskać schludny wygląd.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
PunchPunch
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
4
Umieścić pleciony chała na blasze wyłożonej pergaminem. Przykryć Bochenek suchą szmatką i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi się, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChałaChała
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
5
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
6
Posmarować bochenek z 1 ubitym jajkiem i piec w nagrzanym piekarniku, aż będzie złoty kolor, 30 do 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
7
Ostudzić przed krojeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia9
Magazyn