Czerwony Sos Chile
Czerwony sos Chile może być tylko sos, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 19 kalorii, 0g białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 16 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka soli, oregano, masa harina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) wynik łyżki 10%. Spróbuj Południowo-Zachodni Czerwony Sos Chile, Tomate Chile Verde Sauce (akan-SOS), oraz Czerwony Sos Chile dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usuń łodygi i nasiona z chiles; grubo posiekać.
Umieść chiles w przyprawy lub młynek do kawy; proces, aż drobno zmielone do środka 1/4 filiżanki.
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek na patelnię; gotować 3 minut lub aż cebula będzie miękka, często mieszając.
Dodać zmielone chiles; dobrze wymieszać. Wymieszać 1 szklankę bulionu z kurczaka.
Dodaj pozostały 1 szklanka bulionu z kurczaka, 2 szklanki wody, suszone oregano i sól; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do 3 filiżanek (około 20 minut), mieszając od czasu do czasu.
Posypać masę harina nad mieszaniną chile; dobrze wymieszać. Doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 1 minutę lub aż lekko zgęstnieje; zdjąć z ognia.
Umieść połowę mieszanki chile w blenderze.
Zdejmij środkową część pokrywy blendera( aby umożliwić ucieczkę pary); zabezpiecz pokrywę blendera na blenderze.
Umieść czysty ręcznik nad otworem w pokrywie blendera (aby uniknąć rozprysków). Proces do gładkiej.
Wlać do dużej miski. Powtórz procedurę z pozostałą mieszaniną chile.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Chili można sparować z Cava, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Casteller Cava Rosado z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Casteller Cava Rosado
Casteller Cava Rosé to pyszne wino musujące wytwarzane tradycyjną metodą, z drugą fermentacją w butelce. Starzone przez 12 miesięcy na osadzie przed wydaniem, konsekwentnie dostarcza smaki premium.Ta żywa, pikantna Cava dobrze pasuje do większości tapas, oprócz świeżych owoców, tarty jagodowe i miękkie, kremowe sery. Ma więcej niż wystarczająco stylu i substancji, aby być doskonałym aperitifem sam w sobie.