Czekoladowy Tort Urodzinowy
Czekoladowy tort urodzinowy może być tylko deser, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 198 kalorii. Na 20 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. Jeśli masz sodę oczyszczoną, mąkę, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Urodziny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Czekoladowy tort urodzinowy: Diabelski tort z bogatym lukrem czekoladowym, Easy Kids Birthday Cake: Ciasto czekoladowe z lukrem czekoladowym, oraz Czekoladowy Tort Urodzinowy.
Instrukcje
Włącz piekarnik do 177°. upewnij się, że stojak jest ustawiony w środku.
Użyj palców, aby nasmarować dno i boki 8-calowej okrągłej patelni do ciasta z odrobiną skracania warzyw.
Na patelnię posypać 1 łyżką mąki. Przechyl patelnię, potrząsając nią trochę, aż spód i boki będą lekko pokryte mąką. Następnie odwróć patelnię do góry nogami nad zlewem lub do kosza na śmieci i mocno dotknij patelni, aby każda dodatkowa mąka wypadła. Odstaw patelnię na bok.
Umieść 5 łyżek masła w małym rondlu na kuchence i włącz ciepło do niskiego poziomu. Stań przy kuchence i miej oko na masło. Jak tylko się stopi, odstawić patelnię i niech masło ostygnie trochę.
W dużej misce umieścić 1 szklankę mąki, 1 szklankę cukru, szklankę kakao, 1 łyżeczkę sody oczyszczonej i łyżeczkę soli. Wymieszać dużą łyżką, aż składniki zostaną dobrze wymieszane.
Wlać 1 łyżkę octu, 2 łyżeczki wanilii i 1 szklankę wody do małej miseczki i mieszać, aż będą dobrze wymieszane.
Dodać płynną mieszaninę do mieszaniny mąki, a następnie wymieszać z roztopionym masłem. Teraz podwiń rękawy i dużą łyżką w jednej ręce, trzymając mocno miseczkę drugą, mieszaj ciasto Ostro przez około minutę, aż będzie bardzo grube, gładkie i kremowe.
Wlać ciasto do miski ciasta i użyć gumowej szpatułki, aby uzyskać to wszystko z miski. Następnie delikatnie rozprowadzić równomiernie na patelni.
Umieść patelnię w piekarniku i ustaw timer na 25 minut. Kiedy dzwonek zegara zgaśnie, użyj uchwytu do garnka, aby wyciągnąć ciasto na tyle, abyś mógł przetestować je pod kątem doneness, wbijając wykałaczkę w środek. Jeśli wykałaczka wyjdzie czysta, ciasto jest gotowe. Jeśli wybierak zęba ma jakieś lepkie ciasto na nim po wyjęciu go, niech ciasto piec 5 do 10 protokół. To ciasto zwykle trwa około 30 minut do pieczenia.
Wyjąć ciasto z piekarnika z uchwytami do garnków. Ustaw go na stojaku i pozostaw do ostygnięcia 10 minut.
Obróć ciasto do góry nogami na duży talerz. Jeśli ciasto nie wyjdzie prosto z patelni, poluzuj je, delikatnie przesuwając nóż po bokach, między ciastem a patelnią, a następnie ostrożnie wciśnij metalową szpatułkę pod spód ciasta, aby je poluzować. To ciasto jednak zwykle wychodzi prosto z patelni bez namawiania.
Gdy ostygnie, ciasto można posypać cukrem cukierniczym i podać. Na specjalną okazję, bądź wielki i mróz i udekoruj ciasto.