Czekoladowy Pająk z musem karmelowo-kawowym

Czekoladowy Pająk z musem karmelowo-kawowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj czekoladowego ciasta pająka z musem karmelowo-kawowym. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 610 kalorii. Ten przepis służy 12. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest idealny do Halloween. Jeśli masz ciężką śmietanę, sodę oczyszczoną, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 godzin i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Miłośnicy Czekolady Potrójna Warstwa Kawy Karmel Czekoladowy Mus Ciasta, Ciasto z ciemną czekoladą i białym musem kawowym, oraz Biała Czekolada Karmel Mus Ciasto Brownie dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W średnim rondlu połączyć cukier z wodą i sokiem z cytryny i doprowadzić do wrzenia na umiarkowanie wysokim ogniu. Używając mokrej szczotki do ciast, wytrzyj bok rondla. Dusić syrop niezakłócony, aż zacznie brązowieć na brzegach, 4 do 5 minut. Obracać patelnię, następnie gotować na wolnym ogniu, aż karmel zmieni średni ciemny bursztyn, o 3 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Zdjąć z ognia. Ostrożnie dodać 1/2 szklanki śmietany w stałym strumieniu. Wymieszać drewnianą łyżką o długiej rękojeści, aby połączyć, a następnie dodać pozostałe 1 1/2 szklanki śmietany. Wymieszać wanilią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Powłoka Z Białego Cukierka, OpcjonalnaPowłoka Z Białego Cukierka, Opcjonalna
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
3
Przenieść karmel do miski i przechowywać w lodówce, aż bardzo zimno, co najmniej 3 godziny lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
5
Masło DNA tylko z trzech 9-calowych okrągłych patelni ciasto i wyłożyć je z pergaminem. W średniej misce ubijamy kakao z wrzącą wodą, aż powstanie pasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Ubić mleko, aż będzie gładkie; ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
7
Na arkusz papieru woskowego przesiać mąkę tortową z sodą oczyszczoną, proszkiem do pieczenia i solą. W dużej misce, za pomocą miksera elektrycznego, ubij masło z cukrem na średniej prędkości, aż będzie lekkie i puszyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
O Cukrze CukierniczymO Cukrze Cukierniczym
Mąka TortowaMąka Tortowa
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Dodać jajko i żółtko i ubić do uzyskania kremowej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
9
Dodać suche składniki w 2 partiach, na przemian z mieszanką kakaową; ubić, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
10
Podzielić ciasto równomiernie między 3 Patelnie (warstwy będą płytkie) i wygładzić szczyty.
11
Piec ciasta przez 12 do 14 minut, lub do góry sprężyste z powrotem, gdy lekko naciśnięty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
12
Niech ciasto ostygnie w patelniach przez 15 minut, a następnie uruchom nóż na brzegach. Odwróć je na stojak z drutu, aby całkowicie ostygły. Odklej pergamin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
13
W małej misce bezpiecznej dla mikrofalówki rozpuścić kawę rozpuszczalną w 3 łyżkach zimnej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Granulki Kawy, MieloneDodatkowe Granulki Kawy, Mielone
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
14
Posypać żelatyną i odstawić, aż zmiękną, o 5 protokół. Za pomocą miksera elektrycznego ubijaj karmel z crme frache, aż uformują się miękkie szczyty. Pracując szybko, podgrzej mieszankę kawy z żelatyną w 10-sekundowych odstępach, aż żelatyna całkowicie się rozpuści i będzie gorąca w dotyku. Szybko ubić gorącą żelatynę do karmelu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
Dodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe OpcjonalnieDodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
15
Ułóż 9-calową okrągłą patelnię sprężynową z plastikową folią, pozostawiając co najmniej 4-calowy zwis dookoła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Pocałunki Z Bitą śmietaną I Miniaturowymi CzekoladamiOpcjonalnie Pocałunki Z Bitą śmietaną I Miniaturowymi Czekoladami
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
16
Umieść 1 warstw ciasta, płaską stroną w dół, na dnie patelni ze sprężynami. Połowę musu karmelowego wymieszać z tortem na patelni i polać kolejną warstwą ciasta. Naciśnij lekko.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Pocałunki Z Bitą śmietaną I Miniaturowymi CzekoladamiOpcjonalnie Pocałunki Z Bitą śmietaną I Miniaturowymi Czekoladami
17
Dodać pozostały mus karmelowy i wyłożyć ostatnią warstwę ciasta, płaską stroną do góry. Złożyć zwisające folii na ciasto i przechowywać w lodówce przez co najmniej 3 godziny lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
18
W średnim rondlu podgrzej krem, aż na brzegach pojawią się małe bąbelki.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
19
Zdjąć z ognia.
20
Dodać czekoladę i odstawić na 5 minut. Mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
21
Pozostaw glazurę do ostygnięcia przez około 1 godzinę, aż będzie gęsta, ale wylewna. W małej miseczce wymieszaj cukier cukierniczy z mlekiem i przelej do woreczka z drobną, gładką końcówką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W PlasterkiDo 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
22
Rozpakuj górną część ciasta i odwróć ciasto na duży talerz do serwowania. Wsuń szerokie paski papieru woskowego pod dolną krawędź ciasta dookoła, aby złapać kapanie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe
23
Usuń bok i dół patelni i rozpakuj ciasto. Wygładzić boki ciasta za pomocą przesuniętej szpatułki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
24
Na ciasto wlać około 3/4 szklanki polewy czekoladowej i rozprowadzić dookoła, wypełniając wszelkie luki. Przechowywać w lodówce przez około 5 minut, aż zestaw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polewa CzekoladowaPolewa Czekoladowa
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
25
Pozostałą polewę czekoladową wylać na ciasto i rozprowadzić dookoła; nie rozlewać, gdy glazura będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polewa CzekoladowaPolewa Czekoladowa
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
26
Zaczynając od środka i pracując szybko w kierunku krawędzi, rura ciągłą spiralę białej glazury na wierzchu ciasta. Używając wykałaczki lub drewnianego szpikulca, delikatnie przeprowadź końcówkę przez szkliwo od środka do krawędzi, aby utworzyć wzór sieci. Ciasto przechowywać w lodówce przez około 15 minut, aby ustawić glazury.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wyraźny Aromat MasłaWyraźny Aromat Masła
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
27
Pozostawić ciasto w temperaturze pokojowej przez 30 minut. Delikatnie usunąć paski papieru woskowego, pokroić ciasto w kliny i podawać.

Składniki

0(może być lub przeglądać)pokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwiniepokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwinie1(może być lub przeglądać)O cukrze cukierniczymO cukrze cukierniczym227Orzechy dowolne (posiekane)słodko-gorzka czekolada, drobno posiekanasłodko-gorzka czekolada, drobno posiekana2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka tortowamąka tortowa12Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyKarmel (patrz wyżej)Karmel (patrz wyżej)596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicukier dla cukiernikówcukier dla cukierników596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicrème fraîchecrème fraîche1Dużejajko w temperaturze pokojowejjajko w temperaturze pokojowej1Dużeżółtko jaja w temperaturze pokojowejżółtko jaja w temperaturze pokojowej2(może być lub przeglądać)koperta bez smaku żelatyna (okoperta bez smaku żelatyna (o2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)3(może być lub przeglądać)kawa rozpuszczalna (3 opakowania jednorazowe)kawa rozpuszczalna (3 opakowania jednorazowe)0(może być lub przeglądać)świeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 szklanki posiekanych mieszanych serów, takich jak sery do tacos2 szklanki posiekanych mieszanych serów, takich jak sery do tacos2(może być lub przeglądać)2 szklanki posiekanych mieszanych serów, takich jak sery do tacos2 szklanki posiekanych mieszanych serów, takich jak sery do tacos0(może być lub przeglądać)1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiŻółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata6(zima)masło niesolone, zmiękczonemasło niesolone, zmiękczone596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiniesłodzone kakao w proszku (nie w procesie holenderskim)niesłodzone kakao w proszku (nie w procesie holenderskim)11 funt cukinii,ekstrakt z czystej waniliiekstrakt z czystej wanilii596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwrząca wodawrząca woda
TrudnośćEkspert
Gotowe W7 hrs, 30 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeHalloween
Magazyn