Czekoladowo-Wiśniowe Kordiały
Czekoladowo-wiśniowe kordiały mogą być tylko napojem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 106 kalorii, 1G białka, oraz 4G tłuszczu. Na 35 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 24. 427 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 48 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i odbierz słodko-gorzką czekoladę, cukier granulowany, płyn ze słoika maraschino cherry i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Czereśniowe kordiały w czekoladzie, Patsy ' s Chocolate Covered Cherry Cordials, oraz Kordiały Wiśniowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wiśnie umieścić w małej misce z likierem. Przykryć i odpocząć przez noc, mieszając od czasu do czasu.
Umieść wiśnie na wyłożonej ręcznikiem papierowym patelni do wyschnięcia, stojąc każdą wiśnię w pozycji pionowej. W małym rondlu połącz cukier, wodę, sok wiśniowy i lekki syrop kukurydziany. Gotować na średnim ogniu, mieszając w celu rozpuszczenia cukru. Gdy mieszanina dojdzie do wrzenia, przestań mieszać i nadal gotować, aż mieszanina zarejestruje 116° na termometrze natychmiastowego odczytu, od czasu do czasu szczotkując krawędź patelni wodą, aby rozpuścić kryształy.
Wlać syrop cukrowy na dużą marmurową płytę lub obramowaną blachę do pieczenia ustawioną na ręczniku i ostudzić, aż ledwo się ogrzeje, o 25 protokół. Używając skrobaka do ławek, zeskrobaj syrop do góry i na siebie. Kontynuuj ten ruch, przesuwając masę zagęszczonego syropu w tę i z powrotem przez patelnię. Syrop zacznie gęstnieć, gdy ostygnie. Użyj szpatułki offsetowej, aby zeskrobać syrop ze skrobaka stołowego. Kontynuuj pracę kremówki, aż mieszanina zacznie się zmieniać z przezroczystego w nieprzezroczysty, około 15 minut.
Kontynuuj pracę mieszaniny w tę iz powrotem przez marmur, aż zacznie się znacznie zagęścić, aż stanie się grubą pastą, o 15 minut więcej.
Przenieść kremówkę do małego rondla i ustawić na małym ogniu, mieszając, aż tylko stopiony.
Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i odstawić na bok. Trzymając wiśnię za łodygę, zanurz w kremówce do pokrycia i ustaw na przygotowanej owcy. Remelt kremówki, jeśli zgęstnieje przed wiśni są zakończone są zanurzane.
Pozostawić kremówkę do wyschnięcia na wiśnie, około 10 minut.
Umieść czekoladę w żaroodpornej misce ustawionej na patelni z ledwo gotującą się wodą. Delikatnie mieszając, podgrzewaj, aż około połowa czekolady rozpuści się.
Wyjąć miskę z ognia i nadal mieszać czekoladę, aż do całkowitego rozpuszczenia.
Jeden po drugim, zanurzyć kremówkę pokryte wiśnie w czekoladzie, pokrywając całkowicie, a następnie pozwalając nadmiar czekolady kapać z wiśni. Ułóż każdą wiśnię z powrotem na pergaminie wyłożonym arkuszem. Schłodzić co najmniej 48 godzin przed podaniem.