Czekoladowe tartaletki w cieście migdałowym z lodami szafranowymi
Czekoladowe tartaletki w cieście migdałowym z lodami szafranowymi mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.59 za porcję. Jedna porcja zawiera 786 kalorii, 14g białka, oraz 49g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, blanszowane migdały, skrobię kukurydzianą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Bezmleczne ciasto z masłem orzechowym z ciasteczkami czekoladowymi, Czekolada ryż Krispie Treat batony z Cukier migdałowy cookie Crust, oraz Tęczowe Tartaletki Z Rozmarynową Skórką Migdałową.
Instrukcje
Śmietanę i szafran Połącz w budyniu.
Umieścić w kuchence mikrofalowej i podgrzewać na wysokiej, aż krem jest gorąca, o 30 sekund.
Wyjąć filiżankę z kuchenki mikrofalowej i pozostawić mieszaninę stromą w temperaturze pokojowej 1 godzinę.
Umieść lody w średniej misce; dodaj mieszankę szafranu i wymieszaj gumową łopatką, aż dobrze się wymieszasz. Łyżka lodów do pojemnika; przykryć i zamrozić do twardości, co najmniej 6 godzin i do 3 dni.
Mleko zagotować na wolnym ogniu w dużym rondlu.
Zdjąć z ognia; dodać czekoladę i mieszać, aż stopi się i będzie gładka. Fajne 5 minut.
Cukier i skrobię kukurydzianą ubić w średniej misce, aby wymieszać.
Dodać żółtka; ubijać do wymieszania (mieszanina będzie gęsta). Stopniowo ubijać ciepłą mieszaninę czekolady w mieszaninę żółtkową, aż będzie gładka. Powrót mieszaniny do rondla.
Ubijać stale na średnim ogniu, aż mieszanina zgęstnieje i zacznie bąbelkować, około 5 minut.
Wyjąć z ognia (mieszanina może wyglądać ziarnisto; energicznie ubijać, aż będzie gładka).
Przenieść krem ciasto do miski.
Ostudzić w temperaturze pokojowej, aż do lata, mieszając od czasu do czasu, o 20 protokół. Przykryć folią i schłodzić na noc. (Można przygotować 2 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Połączyć mąkę, migdały, cukier, i proszek do pieczenia w procesorze; mieszać aż migdały są bardzo drobno zmielone.
Dodać masło; pokroić za pomocą włączania / wyłączania, aż utworzą się małe okruchy.
Śmietanę i żółtko ubić w małej misce, aby wymieszać; dodać do procesora i zmiksować, aż utworzą się wilgotne grudki. Zebrać ciasto razem; podzielić ciasto na 6 równych kawałków. Uformuj każdy kawałek w kulkę. Naciśnij 1 kulkę ciasta równomiernie na dole i w górę strony każdego z sześciu patelni tartlet o średnicy 4 1/2 cala z wyjmowanymi dnami. Przyciąć nadmiar ciasta. Przekłuć Skórki widelcem. Przykryć i schłodzić przez noc.
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Piec Skórki, aż złoty i gotowane przez, o 25 protokół. Schłodzić całkowicie w patelniach na stojaku. (Można przygotować 8 godzin wcześniej. Przykryć i przechowywać w temperaturze pokojowej.)
Śmietanę podzielić na skórki (około 1/3 szklanki na każdą); równomiernie rozprowadzić.
Usunąć boki patelni tartlet.
Umieścić 1 tartlet na każdym z 6 talerzy. Wierzch z gałką lodów szafranowych.
Udekoruj gałązkami mięty i podawaj.