Czekoladowe tartaletki w cieście migdałowym z lodami szafranowymi

Czekoladowe tartaletki w cieście migdałowym z lodami szafranowymi
Czekoladowe tartaletki w cieście migdałowym z lodami szafranowymi mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.59 za porcję. Jedna porcja zawiera 786 kalorii, 14g białka, oraz 49g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, blanszowane migdały, skrobię kukurydzianą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Bezmleczne ciasto z masłem orzechowym z ciasteczkami czekoladowymi, Czekolada ryż Krispie Treat batony z Cukier migdałowy cookie Crust, oraz Tęczowe Tartaletki Z Rozmarynową Skórką Migdałową.

Instrukcje

1
Śmietanę i szafran Połącz w budyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
SzafranSzafran
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
2
Umieścić w kuchence mikrofalowej i podgrzewać na wysokiej, aż krem jest gorąca, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
3
Wyjąć filiżankę z kuchenki mikrofalowej i pozostawić mieszaninę stromą w temperaturze pokojowej 1 godzinę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
4
Umieść lody w średniej misce; dodaj mieszankę szafranu i wymieszaj gumową łopatką, aż dobrze się wymieszasz. Łyżka lodów do pojemnika; przykryć i zamrozić do twardości, co najmniej 6 godzin i do 3 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
SzafranSzafran
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Mleko zagotować na wolnym ogniu w dużym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Zdjąć z ognia; dodać czekoladę i mieszać, aż stopi się i będzie gładka. Fajne 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
3
Cukier i skrobię kukurydzianą ubić w średniej misce, aby wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Laski CukierkówDodatkowe Laski Cukierków
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Dodać żółtka; ubijać do wymieszania (mieszanina będzie gęsta). Stopniowo ubijać ciepłą mieszaninę czekolady w mieszaninę żółtkową, aż będzie gładka. Powrót mieszaniny do rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
5
Ubijać stale na średnim ogniu, aż mieszanina zgęstnieje i zacznie bąbelkować, około 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
6
Wyjąć z ognia (mieszanina może wyglądać ziarnisto; energicznie ubijać, aż będzie gładka).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
7
Ubić na maśle i wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
8
Przenieść krem ciasto do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Ostudzić w temperaturze pokojowej, aż do lata, mieszając od czasu do czasu, o 20 protokół. Przykryć folią i schłodzić na noc. (Można przygotować 2 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
1
Połączyć mąkę, migdały, cukier, i proszek do pieczenia w procesorze; mieszać aż migdały są bardzo drobno zmielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plasterki Obrane świeże Lub Mrożone BrzoskwiniePokrojone W Plasterki Obrane świeże Lub Mrożone Brzoskwinie
( 23)( 23)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
2
Dodać masło; pokroić za pomocą włączania / wyłączania, aż utworzą się małe okruchy.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
3
Śmietanę i żółtko ubić w małej misce, aby wymieszać; dodać do procesora i zmiksować, aż utworzą się wilgotne grudki. Zebrać ciasto razem; podzielić ciasto na 6 równych kawałków. Uformuj każdy kawałek w kulkę. Naciśnij 1 kulkę ciasta równomiernie na dole i w górę strony każdego z sześciu patelni tartlet o średnicy 4 1/2 cala z wyjmowanymi dnami. Przyciąć nadmiar ciasta. Przekłuć Skórki widelcem. Przykryć i schłodzić przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
5
Piec Skórki, aż złoty i gotowane przez, o 25 protokół. Schłodzić całkowicie w patelniach na stojaku. (Można przygotować 8 godzin wcześniej. Przykryć i przechowywać w temperaturze pokojowej.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
6
Śmietanę podzielić na skórki (około 1/3 szklanki na każdą); równomiernie rozprowadzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
7
Usunąć boki patelni tartlet.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
8
Umieścić 1 tartlet na każdym z 6 talerzy. Wierzch z gałką lodów szafranowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
SzafranSzafran
9
Udekoruj gałązkami mięty i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje najlepsze propozycje na deser. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia8
Rodzaje PotrawKruche ciasto
OkazjeLetnie
Magazyn