Czekoladowe Smoothes Z Orzechami Laskowymi
Czekoladowo-orzechowe Smooches to bezglutenowe hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 50. Jedna porcja zawiera 146 kalorii, 2G białka, oraz 11g tłuszczu. Na 44 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać orzechy laskowe, soda oczyszczona, ciężki krem, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 13%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Smoothes Czekoladowo-Orzechowe, Smoothes Czekoladowo-Orzechowe: Baci D ' Alassio, oraz Bezy orzechowe z orzechowym sosem pralinowo-czekoladowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia i dodać sodę oczyszczoną. Wrzucić orzechy laskowe, doprowadzić do wrzenia i blanszować 10 sekund.
Orzechy laskowe odsączyć w durszlaku, a następnie rozprowadzić na blasze w jednej warstwie.
Umieścić w piekarniku i piec 8 do 10 minut, aż jasnobrązowy.
Wyjąć z piekarnika, położyć ręcznik kuchenny na patelni i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Zetrzyj orzeszki laskowe między dłońmi; skórki powinny się ześlizgnąć. Odstawić 50 całych orzechów laskowych. Resztę zmielić bardzo dobrze w robocie kuchennym wyposażonym w metalowe ostrze i odstawić.
Cukier i śmietanę umieścić w średnim garnku i doprowadzić do wrzenia.
Dodaj posiekaną czekoladę, odstaw na 2 minuty, a następnie ubijaj, aż będzie gładka.
Wlać ganache do miski miksera elektrycznego i pozostawić do ostygnięcia, aż zestaw. Dopasuj maszynę za pomocą wiosła i ubijaj ustawiony ganache na średniej prędkości, aż napowietrzony i puszysty, około 2 minut. Ubij w zarezerwowanych zmielonych orzechach laskowych i likieru, jeśli używasz. Beat dobrze dokładnie połączyć.
Załaduj mieszaninę do worka na ciasto wyposażonego w gładką końcówkę o średnicy 1/2 cala. Wyłożyć blachę do pieczenia pergaminem lub papierem woskowanym. Wyjmij kulki 1/2 cala. Na górze każdej kulki, naciśnij w jednym z zastrzeżonych całych tosty orzechów laskowych, aż jest w połowie Zakopane.
Umieść patelnię w lodówce, aby całkowicie schłodzić.
Aby pokryć, umieść hartowaną czekoladę w średniej misce. Linia 2 blachy do pieczenia pergaminem lub papierem woskowanym. Kup sobie dwa widelce.
Umieść jedną kulkę nakrętką na zębach jednego widelca, nakrętkę. Opuść widelec do roztopionej czekolady, całkowicie pokrywając. Podnieś widelec do góry, Wstrzymaj 3 sekundy, aby nadmiar czekolady kapał, a następnie uruchom dno widelca wzdłuż górnej części miski, aby usunąć nadmiar czekolady.
Umieść widelec na papierowej patelni i użyj drugiego widelca, aby odepchnąć cukierka podczas wycofywania pierwszego widelca (jest to łatwiejsze niż się wydaje). Trzymaj orzecha w górze przez cały czas. Powtórz z pozostałymi centrami. Jeśli jest ciepło, umieść gotowe cukierki w lodówce, aby ustawić; w przeciwnym razie ustawią się w chłodnej temperaturze pokojowej (65 stopni).
Oba te cukierki zrobić wspaniałe prezenty świąteczne zapakowane w małe pudełka lub kosze. Są zaangażowane, ale można je łatwo wykonać w dużych partiach. Jeden dzień pracy może przynieść wiele prezentów. Możesz zrobić podwójną z potrójnej partii ganache truflowego i podzielić go, pokonując różne smaki na różne części.