Czekoladowe Smoothes Z Orzechami Laskowymi

Czekoladowe Smoothes Z Orzechami Laskowymi
Czekoladowo-orzechowe Smooches to bezglutenowe przepis z 50 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 146 kalorii. Na 44 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis od Foodnetwork ma 10 fanów. Sprawdza się jako tania przystawka. Mieszanka orzechów laskowych, soda oczyszczona, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Smoothes Czekoladowo-Orzechowe, Smoothes Czekoladowo-Orzechowe: Baci D ' Alassio, oraz Bezy orzechowe z orzechowym sosem pralinowo-czekoladowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia i dodać sodę oczyszczoną. Wrzucić orzechy laskowe, doprowadzić do wrzenia i blanszować 10 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Orzechy laskowe odsączyć w durszlaku, a następnie rozprowadzić na blasze w jednej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
DurszlakDurszlak
4
Umieścić w piekarniku i piec 8 do 10 minut, aż jasnobrązowy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Wyjąć z piekarnika, położyć ręcznik kuchenny na patelni i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
6
Zetrzyj orzeszki laskowe między dłońmi; skórki powinny się ześlizgnąć. Odstawić 50 całych orzechów laskowych. Resztę zmielić bardzo dobrze w robocie kuchennym wyposażonym w metalowe ostrze i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
7
Cukier i śmietanę umieścić w średnim garnku i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem CiężkiKrem Ciężki
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
8
Dodaj posiekaną czekoladę, odstaw na 2 minuty, a następnie ubijaj, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
9
Ubij masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
10
Wlać ganache do miski miksera elektrycznego i pozostawić do ostygnięcia, aż zestaw. Dopasuj maszynę za pomocą wiosła i ubijaj ustawiony ganache na średniej prędkości, aż napowietrzony i puszysty, około 2 minut. Ubij w zarezerwowanych zmielonych orzechach laskowych i likieru, jeśli używasz. Beat dobrze dokładnie połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mączka Z Orzechów LaskowychMączka Z Orzechów Laskowych
LikierLikier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
11
Załaduj mieszaninę do worka na ciasto wyposażonego w gładką końcówkę o średnicy 1/2 cala. Wyłożyć blachę do pieczenia pergaminem lub papierem woskowanym. Wyjmij kulki 1/2 cala. Na górze każdej kulki, naciśnij w jednym z zastrzeżonych całych tosty orzechów laskowych, aż jest w połowie Zakopane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Torba Na CiastoTorba Na Ciasto
12
Umieść patelnię w lodówce, aby całkowicie schłodzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
Aby pokryć, umieść hartowaną czekoladę w średniej misce. Linia 2 blachy do pieczenia pergaminem lub papierem woskowanym. Kup sobie dwa widelce.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
14
Umieść jedną kulkę nakrętką na zębach jednego widelca, nakrętkę. Opuść widelec do roztopionej czekolady, całkowicie pokrywając. Podnieś widelec do góry, Wstrzymaj 3 sekundy, aby nadmiar czekolady kapał, a następnie uruchom dno widelca wzdłuż górnej części miski, aby usunąć nadmiar czekolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
15
Umieść widelec na papierowej patelni i użyj drugiego widelca, aby odepchnąć cukierka podczas wycofywania pierwszego widelca (jest to łatwiejsze niż się wydaje). Trzymaj orzecha w górze przez cały czas. Powtórz z pozostałymi centrami. Jeśli jest ciepło, umieść gotowe cukierki w lodówce, aby ustawić; w przeciwnym razie ustawią się w chłodnej temperaturze pokojowej (65 stopni).
Składniki, których będziesz potrzebować
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
16
Oba te cukierki zrobić wspaniałe prezenty świąteczne zapakowane w małe pudełka lub kosze. Są zaangażowane, ale można je łatwo wykonać w dużych partiach. Jeden dzień pracy może przynieść wiele prezentów. Możesz zrobić podwójną z potrójnej partii ganache truflowego i podzielić go, pokonując różne smaki na różne części.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje50
Ocena Zdrowia1
Magazyn