Czekoladowe Smoothes Z Orzechami Laskowymi

Czekoladowe Smoothes Z Orzechami Laskowymi
Czekoladowo-orzechowe Smooches to bezglutenowe przepis z 50 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 146 kalorii. Na 44 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis od Foodnetwork ma 10 fanów. Sprawdza się jako tania przystawka. Mieszanka orzechów laskowych, soda oczyszczona, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Smoothes Czekoladowo-Orzechowe, Smoothes Czekoladowo-Orzechowe: Baci D ' Alassio, oraz Bezy orzechowe z orzechowym sosem pralinowo-czekoladowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia i dodać sodę oczyszczoną. Wrzucić orzechy laskowe, doprowadzić do wrzenia i blanszować 10 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Orzechy laskowe odsączyć w durszlaku, a następnie rozprowadzić na blasze w jednej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
DurszlakDurszlak
4
Umieścić w piekarniku i piec 8 do 10 minut, aż jasnobrązowy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Wyjąć z piekarnika, położyć ręcznik kuchenny na patelni i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
6
Zetrzyj orzeszki laskowe między dłońmi; skórki powinny się ześlizgnąć. Odstawić 50 całych orzechów laskowych. Resztę zmielić bardzo dobrze w robocie kuchennym wyposażonym w metalowe ostrze i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
7
Cukier i śmietanę umieścić w średnim garnku i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem CiężkiKrem Ciężki
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
8
Dodaj posiekaną czekoladę, odstaw na 2 minuty, a następnie ubijaj, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
9
Ubij masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
10
Wlać ganache do miski miksera elektrycznego i pozostawić do ostygnięcia, aż zestaw. Dopasuj maszynę za pomocą wiosła i ubijaj ustawiony ganache na średniej prędkości, aż napowietrzony i puszysty, około 2 minut. Ubij w zarezerwowanych zmielonych orzechach laskowych i likieru, jeśli używasz. Beat dobrze dokładnie połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mączka Z Orzechów LaskowychMączka Z Orzechów Laskowych
LikierLikier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
11
Załaduj mieszaninę do worka na ciasto wyposażonego w gładką końcówkę o średnicy 1/2 cala. Wyłożyć blachę do pieczenia pergaminem lub papierem woskowanym. Wyjmij kulki 1/2 cala. Na górze każdej kulki, naciśnij w jednym z zastrzeżonych całych tosty orzechów laskowych, aż jest w połowie Zakopane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Torba Na CiastoTorba Na Ciasto
12
Umieść patelnię w lodówce, aby całkowicie schłodzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
Aby pokryć, umieść hartowaną czekoladę w średniej misce. Linia 2 blachy do pieczenia pergaminem lub papierem woskowanym. Kup sobie dwa widelce.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
14
Umieść jedną kulkę nakrętką na zębach jednego widelca, nakrętkę. Opuść widelec do roztopionej czekolady, całkowicie pokrywając. Podnieś widelec do góry, Wstrzymaj 3 sekundy, aby nadmiar czekolady kapał, a następnie uruchom dno widelca wzdłuż górnej części miski, aby usunąć nadmiar czekolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
15
Umieść widelec na papierowej patelni i użyj drugiego widelca, aby odepchnąć cukierka podczas wycofywania pierwszego widelca (jest to łatwiejsze niż się wydaje). Trzymaj orzecha w górze przez cały czas. Powtórz z pozostałymi centrami. Jeśli jest ciepło, umieść gotowe cukierki w lodówce, aby ustawić; w przeciwnym razie ustawią się w chłodnej temperaturze pokojowej (65 stopni).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Skittles W Kształcie KęsaCukierki Skittles W Kształcie Kęsa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
16
Oba te cukierki zrobić wspaniałe prezenty świąteczne zapakowane w małe pudełka lub kosze. Są zaangażowane, ale można je łatwo wykonać w dużych partiach. Jeden dzień pracy może przynieść wiele prezentów. Możesz zrobić podwójną z potrójnej partii ganache truflowego i podzielić go, pokonując różne smaki na różne części.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Skittles W Kształcie KęsaCukierki Skittles W Kształcie Kęsa
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje50
Ocena Zdrowia1
Magazyn