Czekoladowe Karmelowe Trufle Orzechowe
Trufle czekoladowe karmelowo-orzechowe mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 40 i kosztuje 19 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 85 kalorii, 1G białka, oraz 5G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka słodko-gorzkiej czekolady, sól kuchenna, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 50 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Solone Masło Orzechowe Karmelowe Trufle Czekoladowe, 5 Składników Solone Karmelowe Trufle Z Masłem Orzechowym, oraz Karmelowo - czekoladowe trufle z Fleur de Sel dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić cukier w ciężkim rondlu. Gotować na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się stopi. Kontynuuj gotowanie, często obracając patelnię, aż cukier stanie się ciemny złoty karmel.
Zdjąć patelnię z ognia i ostrożnie wlać śmietanę. Odstawić patelnię do ognia i gotować na wolnym ogniu, mieszając, aż karmel się rozpuści.
Wyjmij patelnię z ognia i, na gorąco, wymieszaj czekoladę, masło orzechowe, sól i wanilię.
Odstawić na około 5 minut lub do rozpuszczenia czekolady i masła orzechowego.
Przełożyć do miski i schłodzić do temperatury pokojowej. Przykryć miskę folią i schłodzić do jędrności, około 2 godzin.
Użyj małej łyżki, aby zgarnąć trufle i uformować 1-calowe kulki.
Trufle zwijamy w orzeszki ziemne i przekładamy na tacę pokrytą woskowanym papierem. Schłodzić do jędrności, około 1 godziny. Przechowywać w szczelnym pojemniku do 2 tygodni.