Czekoladowe batoniki Dulce De Leche
Czekoladowe batoniki Dulce De Leche mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 24 i kosztuje 37 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 143 kalorie. Jeśli masz vanillan ekstrakt, śmietana, mąka, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Czekoladowe batoniki Dulce De Leche, Batoniki Czekoladowo-Owsiane Dulce De Leche, oraz Czekolada mleczna Dulce De Leche batony dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191° z półką w środku. Masło płytkie 9-do 9 1/2-cala kwadratowej patelni do pieczenia (1 do 1 1/2 cala głębokości). Dół linii i 2 boki z pergaminem, pozostawiając zwis. Pergamin z masłem.
Masło, brązowy cukier, wanilia i sól wymieszać w misce widelcem. Przesiej mąkę i zmiksuj widelcem, aż powstanie miękkie ciasto.
Ciasto rozłożyć równomiernie na patelni do pieczenia za pomocą szpatułki lub tylnej części łyżki, a następnie nakłuć widelcem.
Piec do złotego koloru, 15 do 20 minut, następnie całkowicie ostudzić na patelni na stojaku, około 30 minut.
Przynieś śmietanę i dulce de lecheto gotować na wolnym ogniu w małym ciężkim rondlu, mieszając drewnianą łyżką, aż dulce de leche się rozpuści.
Żółtka ubić w misce, następnie powoli ubić w gorącej śmietanie. Powrót do patelni i gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż patelnia będzie widoczna w śladach łyżki i mieszaniny rejestruje 77° na termometrze natychmiastowego odczytu.
Zdjąć z ognia i ubić w czekoladzie, aż się rozpuści.
Wlać mieszaninę czekolady na schłodzone kruche i schłodzić, odkryte, aż ostygnie i zestaw, o 2 godziny.
Uruchom mały nóż wokół krawędzi poluzować, a następnie przenieść do deski do krojenia za pomocą pergaminu.
Pokroić gorącym czystym nożem (zanurzyć w gorącej wodzie i wytrzeć pomiędzy cięciami) na 24 bary. Schłodzić, aż będzie gotowy do podania.
Batoniki czekoladowe dulce de leche można schłodzić w szczelnym pojemniku do 1 dnia.