Czekoladowa Krówka
Przepis na Krówki Czekoladowe zaspokoi Twoje pragnienie Cajun w około 40 minut. Ten przepis służy 64 osobom. Za 12 centów za porcję ten przepis pokrywa 1% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 1 g białka, 3 g tłuszczu i łącznie 65 kalorii. 63 osoby były zadowolone, że wypróbowały ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Świetnie sprawdza się jako tani deser. Mieszanka masła, syropu kukurydzianego, ekstraktu waniliowego i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i lakto ovo-wegetariańskiej. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał bardzo złą (ale wciąż możliwą do naprawienia) ocenę łyżkową wynoszącą 9%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać także takie przepisy, jak Czekoladowe Babeczki Krówkowe wypełnione Batonikiem Czekoladowym i Luzem Bezowym Marshmallow, Przepis na Ciasto Czekoladowe (mega Ciasto Krówkowe) i Naleśniki Dyniowe Krówki Miłośników Czekolady z Sosem Czekoladowym Kahlua.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Nasmaruj patelnię o wymiarach 8 na 8 cali masłem. W rondlu o grubym dnie wymieszaj cukier, czekoladę, 1 1/2 łyżki masła, pół na pół i syrop kukurydziany. Na średnim ogniu mieszaj drewnianą łyżką, aż cukier się rozpuści, a czekolada roztopi. Zwiększ ogień i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień do średniego, przykryj i gotuj przez 3 minuty.
Zdejmij pokrywkę i przymocuj termometr cukierniczy do garnka. Gotuj, aż termometr wskaże 234 stopnie F.
Zdjąć z ognia i dodać resztę masła. Nie mieszaj.
Pozostaw mieszaninę do ostygnięcia na 10 minut lub do momentu, aż spadnie do 130 stopni F.
W razie potrzeby dodaj wanilię i orzechy i mieszaj, aż dobrze się połączą, a błyszcząca konsystencja stanie się matowa.
Wlać do przygotowanej patelni.
Pozostawić w chłodnym, suchym miejscu, aż stwardnieje.
Pokrój na 1-calowe kawałki i przechowuj w szczelnym pojemniku przez okres do tygodnia.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to moje najlepsze typy w przypadku Krówki. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 17 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.