Cytrynowo-Ziołowa Pierś Z Indyka
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj piersi z indyka z ziołami cytrynowymi. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis serwuje 14 i kosztuje 2,73 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 274 kalorie, 43g białka, oraz 11g tłuszczu. Jedna osoba zrobiła ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś pierś z indyka, gałązki pietruszki, sos sojowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciastka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy obejmują Ziele Cytryny Pieczona Pierś Z Indyka, Ziołowa Pieczona Pierś Z Indyka, oraz Pierś z indyka pieczona ziołowo.
Instrukcje
W blenderze połączyć sok z cytryny, olej, sos sojowy, pietruszkę, cebulę, czosnek, musztardę i przyprawy; przykryć i przetworzyć do uzyskania gładkości.
Wlać 1 szklankę marynaty do 2-gal. zamykana plastikowa torba; dodaj indyka. Uszczelnij worek i obróć do powłoki; przechowywać w lodówce do 24 godzin. Przykryć i schłodzić pozostałą marynatę do fastrygowania.
Wyrównaj dno dużej płytkiej patelni folią.
Marynatę odcedzić i wyrzucić; umieścić indyka na stojaku na przygotowanej patelni.
Piec, bez przykrycia, w temperaturze 325° przez 2 do 2-1/2 godzin lub do czasu, aż termometr mięsa odczyta 170°, fastrygując co 30 minut marynatą zarezerwowaną. (Przykryj luźno folią, jeśli Indyk zbyt szybko się zarumieni.) Przykryj i odstaw na 15 minut przed rzeźbieniem.