Cytrynowo-Bazyliowa Sałatka Z Kurczakiem I Makaronem
Cytrynowo-Bazyliowa Sałatka z kurczakiem i makaronem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 424 kalorie. Na 1,38 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz łodygi szparagów, kurczaka, liście bazylii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka z makaronem z cytryną i bazylią, Sałatka Makaronowa Meyer Lemon Basil, oraz Cytrynowa Bazylia Makaron Z Kurczakiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Napełnić 4-quart holenderski piekarnik około połowy pełne wody.
W razie potrzeby dodać 1/2 łyżeczki soli. Przykryć pokrywką; podgrzewać na dużym ogniu, aż woda szybko się zagotuje.
Podgrzać ponownie do wrzenia. Gotować odkryte 9 do 11 minut, często mieszając, do miękkości, ale nie papki. Podczas podgrzewania wody i gotowania makaronu, Kontynuuj przepis.
Zerwać i wyrzucić twarde końce łodyg szparagów, gdzie łatwo pękają; umyć szparagi.
Pokrój szparagi na 1-calowe kawałki, aby zmierzyć 2 filiżanki.
Dodać szparagi do makaronu podczas ostatnich 2-3 minut gotowania.
Czosnek obrać i drobno posiekać.
Pokroić kurczaka w kostkę 1/2 cala, aby zmierzyć około 2 szklanki. Liście bazylii rozerwij wzdłuż na wąskie paski.
Umieść sitko lub durszlak w zlewie.
Makaron i szparagi wlać do sitka, aby odsączyć. Spłukać zimną wodą; odcedzić.
W dużej szklanej lub plastikowej misce wrzuć makaron, szparagi i kurczaka. Wymieszać z czosnkiem, bazylią, serem, olejem i skórką z cytryny. Przykryć folią; przechowywać w lodówce 1 do 2 godzin lub do schłodzenia.