Cytrynowa Beza Cassata
Cytrynowa Kasata bezowa może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji przystawek. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 261 kalorii, 4G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 1,11 zł za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Mieszanka lodów waniliowych, bezy, dodatków: skórka cytrynowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Cytrynowy placek bezowy, opowieści rodzinne i samouczek bezy, Meyer cytrynowy placek bezowy z imbirem cytrynowy placek Ciasteczkowy, oraz Lemon beza Pie - można zrobić lucious lemon pie w domu.
Instrukcje
Linia A 9-x 5-calowy bochenek z nieprzywierającą folią aluminiową, dzięki czemu krawędzie folii rozciągają się na boki patelni. Naciśnij folię gładko w rogach i wzdłuż boków patelni.
Lody rozprowadzić na przygotowanej patelni. Zamrozić 30 minut lub do twardości.
W międzyczasie przygotuj twaróg cytrynowy.
Wlać twaróg na lody, rozprowadzając w gładkiej warstwie. Zamrozić, odkryte, 1 godzinę lub do firmy.
Top mrożony twarog cytrynowy z 1 prostokątem bezowym. Zwróć kasatę do zamrażarki.
Skórkę cytrynową wymieszać z sorbetem cytrynowym.
Mieszaninę sorbetu rozprowadzić w gładkiej warstwie na warstwie bezowej na patelni. Wierzch pozostałą warstwą bezy. Delikatnie wcisnąć bezę lekko do mieszaniny sorbetu. Zamrozić, odkryte, 1 godzinę lub do firmy.
Aby służyć, pokroić cassata na 8 plastrów.
Dekorować, w razie potrzeby. Przechowywać, przykryty, w zamrażarce.
Wskazówka: aby szybko zmiękczyć lody lub sorbet: odkryj pojemnik i kuchenkę mikrofalową NA WYSOKOŚCI 20 sekund. Łyżkę do średniej miski i ubić z małą prędkością mikserem elektrycznym, aż będzie gładka.
Wskazówka: elektryczny nóż działa szczególnie dobrze, aby przeciąć różne warstwy tego deseru.