Indyk glazurowany cydrem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,88 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 105g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 879 kalorii. Ten przepis służy 8. Jeśli masz indyka 1 godzinę, niefiltrowany cydr jabłkowy, tymianek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Cydr Glazed Indyk, Cydr-glazurowany Indyk, oraz Indyk glazurowany masłem i cydrem.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 218° z regałem w dolnej trzeciej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Spłucz indyka wewnątrz i na zewnątrz i osusz. Na patelni wyłożyć indyka i doprawić do środka i na zewnątrz 2 łyżeczkami soli i 1 łyżeczką pieprzu. Umieść jabłko, cebulę i tymianek w dużej jamie. Złóż skórę szyi pod ciałem, następnie włóż końcówki skrzydeł pod pierś i zawiąż pałeczki razem ze sznurkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z Kurczaka
Pieprz
Cała Turcja
Do Konserwowania,
Cebula
Tymianek
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
1
Dodaj wodę do patelni i piecz, bez fastrygowania, 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
W międzyczasie, gotować cydr i cukier w małym ciężkim rondlu, mieszając, aż cukier się rozpuści, aż zmniejszy się do około 1/4 szklanki, 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cydr
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
3
Zdjąć z ognia i ubić na maśle 1 łyżkę na raz, ubijając aż do emulgowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
4
Pozostaw glazurę do momentu, aż będzie gotowa do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Glazura
5
Po upieczeniu indyka przez 1 godzinę obróć patelnię o 180 stopni. Pieczeń, bez fastrygowania, 40 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
1
Posmaruj indyka całą glazurą i kontynuuj pieczenie, aż termometr do odczytu włożony do mięsistej części każdego uda (testuj oba; nie dotykaj kości) zarejestruje 165 do 77°, 5 do 15 minut więcej (całkowity czas pieczenia: 1 3/4 do 2 godzin).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
Kości
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
2
Ostrożnie przechyl indyka tak, aby soki z wnętrza dużej wnęki spływały na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Przenieść indyka tak soki z wnętrza dużej wnęki uruchomić na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Przełożyć indyka na talerz (rezerwowe soki w patelni) i odstawić na 30 minut (temperatura mięsa uda wzrośnie do 170 do 175 & Deg;F). Odrzuć ciąg.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
1
Odcedzić soki z patelni przez sito o drobnych oczkach do miary 2-ćwiartkowej i odcedzić tłuszcz (lub użyć separatora tłuszczu), zachowując tłuszcz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
Patelnia
2
Rozgrzać patelnię przez 2 palniki, następnie dodać wino i rozpalić patelnię, gotując na dużym ogniu, mieszając i skrobając brązowe kawałki, 2 minuty. Przecedzić przez sito do miarki zawierającej soki z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miarka
Patelnia Do Pieczenia
Sito
3
1/2 szklanki zarezerwowanego tłuszczu (jeśli jest mniej, dodaj roztopione masło) do 4-litrowego ciężkiego rondla i ubijaj w mące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Trzepaczka
4
Zasmażkę ugotować na średnim ogniu, ubijając, 3 minuty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
5
Dodaj soki z patelni i bulionu w szybkim strumieniu, stale ubijając, a następnie doprowadzić do wrzenia, ubijając od czasu do czasu. Energicznie dusić, ubijając od czasu do czasu, aż sos zgęstnieje, 10 do 15 minut. Doprawić solą i pieprzem.