Curry zupa z marchwi i Małży

Curry zupa z marchwi i Małży
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj zupy z curry z marchwi i Małży. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 4,07 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 545 kalorii, 45g białka, oraz 20 g tłuszczu. Jest idealny do Jesień. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka masła, wody, bulionu z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Curry zupa z małży i dyni, Curry Mussel Pan Roast, oraz Curry Mussel Pilaf.

Instrukcje

1
W dużym garnku roztopić masło na umiarkowanie małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodać cebulę i marchew; gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula będzie przezroczysta, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
CebulaCebula
3
Dodać curry i gotować, mieszając, przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Curry W ProszkuCurry W Proszku
4
Dodać bulion i wodę. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu, aż marchewki będą miękkie, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
BulionBulion
WodaWoda
5
Należy wyrzucić wszystkie małże, które są złamane lub nie zaciskają się po naciśnięciu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MałżeMałże
6
Umieść Wino i małże w dużym garnku ze stali nierdzewnej. Przykryć i doprowadzić do wrzenia. Gotować, potrząsając garnkiem od czasu do czasu, aż małże się otworzą, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MałżeMałże
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
7
Usunąć otwarte małże. Kontynuuj gotowanie, odkrywając garnek w razie potrzeby, aby usunąć małże, gdy tylko otworzą się skorupki. Wyrzucić wszystkie, które nie otwierają się. Gdy małże są wystarczająco chłodne, aby je obsłużyć, usuń wszystkie z wyjątkiem dwunastu z muszli, trzymając je nad garnkiem, aby złapać wszystkie soki.
Składniki, których będziesz potrzebować
MałżeMałże
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
8
Puree połowę mieszanki marchwi w blenderze lub robocie kuchennym. Przecier wrzucić do garnka i wymieszać z solą. Ostrożnie wlać płyn do gotowania małży do zupy, pozostawiając jakikolwiek piasek na dnie garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
MałżeMałże
SólSól
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
GarnekGarnek
9
Dodać łuskane małże do zupy i gotować na małym ogniu tylko do ogrzania przez, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MałżeMałże
ZupaZupa
10
Podawać zupę z zarezerwowanymi małżami w skorupkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
MałżeMałże
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
ZupaZupa
11
Rekomendacja win: idealnym wyborem z przyprawami curry jest orzeźwiające kwaśne białe wino. Spróbuj butelki klasycznego wina ze skorupiaków, Muscadet de Svre-et-Maine z Doliny Loary we Francji.
Składniki, których będziesz potrzebować
MuscadetMuscadet
SkorupiakiSkorupiaki
PrzyprawyPrzyprawy
Curry W ProszkuCurry W Proszku
WinoWino
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia52
Magazyn