Curry Z Kalafiora

Curry Z Kalafiora
Przepis kalafior Curry może zaspokoić indyjskie pragnienie w mniej więcej 1 godzina. Ten bezglutenowy, cały 30, i wegańskie przepis służy 6 i koszty 1,09 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 93 kalorie. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz nasiona kminku, kolendry, nasion kolendry i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 67%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Curry Z Kalafiora, Curry Z Kalafiora, oraz Curry Z Kalafiora dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W blenderze przecier połowę pokrojonej w kostkę cebuli z kolendrą i nasionami kminku oraz 1/4 szklanki wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona KminkuNasiona Kminku
KolendraKolendra
CebulaCebula
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Na dużej patelni podgrzej olej roślinny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodaj pozostałą pokrojoną w kostkę cebulę i plastry jalapeo. Gotować warzywa na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając kilka razy, aż cebula zacznie brązowieć, o 5 protokół. Zeskrobać puree z cebuli z blendera.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Wlać 1/4 szklanki wody do blendera; obracać go wokół, a następnie wlać do patelni. Gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż sos cebulowy zaczyna przyklejać się do dna patelni i włączyć brązowy, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
SOSSOS
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
PatelniaPatelnia
5
Wymieszać w pozostałej 1/2 szklanki wody, skrobanie się rumiane kawałki z dna patelni. Kalafior wymieszać i doprawić solą. Przykryć i gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż kalafior będzie miękki, o 30 protokół. Wymieszać w kostkę pomidora i mielonej kolendry i gotować do ogrzania przez, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalafiorKalafior
KolendraKolendra
PomidorPomidor
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Serw.

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Fram Wines Chenin Blanc. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 32 dolarów.
Fram Wina Chenin Blanc
Fram Wina Chenin Blanc
Szczególny obszar, z którego pochodzą te winogrona, jest w rzeczywistości bliższy Clanwilliam niż Citrusdal, ale część dotycząca góry jest bardzo prawdziwa. Położone w głębokiej czerwonej piaszczystej glebie, na farmie z widokiem na mekkę raków Lambertsbay z jednej strony i Olifantsriver i bulshoek dam z drugiej strony. Zwarta pikantna kwasowość jest cechą wyróżniającą Chenin blanc z tego obszaru, połącz to z dojrzałością, która dodaje ogromnej złożoności i wiesz, że jest tu wiele miłości.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia25
Magazyn