Przepis kalafior Curry może zaspokoić indyjskie pragnienie w mniej więcej 1 godzina. Ten bezglutenowy, cały 30, i wegańskie przepis służy 6 i koszty 1,09 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 93 kalorie. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz nasiona kminku, kolendry, nasion kolendry i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 67%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Curry Z Kalafiora, Curry Z Kalafiora, oraz Curry Z Kalafiora dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W blenderze przecier połowę pokrojonej w kostkę cebuli z kolendrą i nasionami kminku oraz 1/4 szklanki wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Kminku
Kolendra
Cebula
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Na dużej patelni podgrzej olej roślinny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Dodaj pozostałą pokrojoną w kostkę cebulę i plastry jalapeo. Gotować warzywa na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając kilka razy, aż cebula zacznie brązowieć, o 5 protokół. Zeskrobać puree z cebuli z blendera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Wlać 1/4 szklanki wody do blendera; obracać go wokół, a następnie wlać do patelni. Gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż sos cebulowy zaczyna przyklejać się do dna patelni i włączyć brązowy, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
SOS
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Patelnia
5
Wymieszać w pozostałej 1/2 szklanki wody, skrobanie się rumiane kawałki z dna patelni. Kalafior wymieszać i doprawić solą. Przykryć i gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż kalafior będzie miękki, o 30 protokół. Wymieszać w kostkę pomidora i mielonej kolendry i gotować do ogrzania przez, o 1 minutę.
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Fram Wines Chenin Blanc. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 32 dolarów.