Curry Peanut Chicken
Curry Peanut Chicken to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 680 kalorii, 52g białka, oraz 31g tłuszczu na porcję. Za $2.45 za porcję, ten przepis okładki 39% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Mieszanka kokosa, połówek piersi z kurczaka, soku pomarańczowego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać curry w proszku, możesz podążać za tym daniem głównym z Lody Curry z Mango i Pistacją jako deser. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Przynosi ci smak domu. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 81%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy obejmują Curry Peanut Chicken, Curry Peanut Shrimp, oraz Krem z curry zupa orzechowa.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj sok pomarańczowy, masło orzechowe i curry.
Wlej 2/3 szklanki marynaty do dużej zamykanej plastikowej torby; dodaj kurczaka. Uszczelnij worek i obróć, aby pokryć; wstaw do lodówki na 8 godzin lub na noc. Przykryj i wstaw do lodówki pozostałą marynatę.
Odcedź kurczaka i wyrzuć marynatę. Grilluj kurczaka i paprykę pod przykryciem na średnim ogniu przez 5-8 minut z każdej strony lub do momentu, gdy termometr wskaże 165°, a papryka będzie miękka.
Podgrzej zarezerwowaną marynatę.
Pokrój kurczaka i paprykę na 1/2 cala. paski; posypać kokosem i porzeczkami.
Podawać z ryżem i zarezerwowaną marynatą.