Curry Kokosowo-Warzywne

Curry Kokosowo-Warzywne
Przepis kokosowo-warzywne Curry jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super Wegetariańskie opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 663 kalorie, 12g białka, oraz 48 g tłuszczu. Na 4,33 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz nasiona gorczycy, kurkumę, pomidory i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Curry kokosowo-warzywne, Curry Z Warzyw Kokosowych, oraz Curry z warzyw kokosowych dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzać 1 łyżkę masła w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj cebulę; smażyć na złoty kolor, o 2 protokół. Zmniejszyć ogień do niskiej i smażyć, aż cebula są po prostu miękkie, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
3
Cebulę przełożyć do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Podgrzać 1 łyżka masła w tej samej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodać okra; sauté aż chrupiące-miękkie, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
6
Dodaj okra do miski z cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Podgrzać 1 łyżka masła w tej samej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodać bakłażany, posypać solą i pieprzem. Smażone bakłażany do brązowego na ciętych powierzchniach i po prostu miękkie, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
BakłażanBakłażan
9
Dodać bakłażan do cebuli. Roztopić pozostałe 2 łyżki masła w tej samej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
MasłoMasło
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Dodaj marchew. Sauté, aż marchew zacznie mięknąć, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
11
Dodać pomidory i wymieszać, aby zmiksować; dodać do mieszanki warzywnej w misce. Patelnia rezerwy na sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
PomidorPomidor
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Masło ciepła w reserved patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać posiekaną cebulę i podsmażyć na złoty kolor, o 14 protokół. Zmniejszyć ciepło do średniego.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
3
Dodaj imbir i czosnek; smażyć 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
4
Dodaj liście curry, nasiona gorczycy, kurkuma, kozieradka, i cayenne; sauté 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona GorczycyNasiona Gorczycy
Liście CurryLiście Curry
KurkumaKurkuma
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
5
Dodać mieszankę warzywną i 1 łyżeczkę soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
SólSól
6
Dodać mleko kokosowe i doprowadzić do duszenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż warzywa będą po prostu miękkie, mieszając od czasu do czasu, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko KokosoweMleko Kokosowe
WarzywaWarzywa
7
Wymieszać z sokiem z limonki. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
8
Curry przelać do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Curry W ProszkuCurry W Proszku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Podawać na ryżu basmati lub słonej kaszy mannej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż BasmatiRyż Basmati
Kasza MannaKasza Manna
10
* Znany również jako kari patta; dostępny na rynkach indyjskich.
11
** Sprzedawane w sklepach z żywnością specjalistyczną, na rynkach indyjskich i azjatyckich oraz adrianascaravan.com. jeśli jest niedostępny, zastąp nasiona gorczycy brązowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Gorczycy BrązowejNasiona Gorczycy Brązowej
12
*** Dostępne na rynkach indyjskich i bliskowschodnich.

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Indian można łączyć z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Możesz spróbować winnic Illahe i Winnicy Gruner Veltliner. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
Illahe winnice i Winiarnia Gruner Veltliner
Illahe winnice i Winiarnia Gruner Veltliner
Aromaty zielonego jabłka i ogórka w stylu meksykańskim (nuty chili i limonki) z podniebieniem dżemu z mniszka lekarskiego, mokrego kamienia, kwiatu gruszy, kiwi i lucerny.Nasza fermentacja w beczkach akacjowych nadaje teksturowanemu odczuciu w ustach tego wina, które jest akcentowane klasycznym wykończeniem z białego pieprzu grüner.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia71
Magazyn