Przepis kokosowo-warzywne Curry jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super Wegetariańskie opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 663 kalorie, 12g białka, oraz 48 g tłuszczu. Na 4,33 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz nasiona gorczycy, kurkumę, pomidory i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Curry kokosowo-warzywne, Curry Z Warzyw Kokosowych, oraz Curry z warzyw kokosowych dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Podgrzać 1 łyżkę masła w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Dodaj cebulę; smażyć na złoty kolor, o 2 protokół. Zmniejszyć ogień do niskiej i smażyć, aż cebula są po prostu miękkie, o 8 protokół.
Dodać posiekaną cebulę i podsmażyć na złoty kolor, o 14 protokół. Zmniejszyć ciepło do średniego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
3
Dodaj imbir i czosnek; smażyć 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Imbir
4
Dodaj liście curry, nasiona gorczycy, kurkuma, kozieradka, i cayenne; sauté 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Gorczycy
Liście Curry
Kurkuma
Mielony Pieprz Cayenne
5
Dodać mieszankę warzywną i 1 łyżeczkę soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Sól
6
Dodać mleko kokosowe i doprowadzić do duszenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż warzywa będą po prostu miękkie, mieszając od czasu do czasu, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko Kokosowe
Warzywa
7
Wymieszać z sokiem z limonki. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
* Znany również jako kari patta; dostępny na rynkach indyjskich.
11
** Sprzedawane w sklepach z żywnością specjalistyczną, na rynkach indyjskich i azjatyckich oraz adrianascaravan.com. jeśli jest niedostępny, zastąp nasiona gorczycy brązowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Gorczycy Brązowej
12
*** Dostępne na rynkach indyjskich i bliskowschodnich.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Indian można łączyć z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Możesz spróbować winnic Illahe i Winnicy Gruner Veltliner. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.