Curry-crusted fish
Jeśli chcesz dodać więcej bezmleczne i pescatariańskie przepisy do twojego pudełka z przepisami, Curry-crusted fish może być przepis, który powinieneś wypróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 67 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 20 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 22 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 12 minut. Mieszanka chleba, pasta curry Korma, limonka, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski spoonacular wynik 30%. Podobne przepisy to Tortilla Crusted Fish, Dijon-Crusted Fish, oraz Chleb-crusted Fish.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Włóż chleb do miski robota kuchennego i whizz, aż masz szorstkie okruchy.
Dodaj pastę curry i whizz ponownie, aż okruchy są dość dobrze i równomiernie pokryte pastą curry.
Filety rybne wyłożyć na blachę lub tacę, przyprawić z obu stron, a następnie zetrzeć na wierzchu skórkę z połowy limonki. Delikatnie naciśnij okruchy pasty curry na wierzchu ryby, a następnie piec, aż ryba jest gotowane przez i polewa chrupiące i złote, o 7 min.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Skyfall Pinot Gris. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
![Skyfall Pinot Gris]()
Skyfall Pinot Gris
Blada słoma w Kolorze z nutami mango, kwiatu cytrusów i banana w nosie. Na podniebieniu mieszanka owoców tropikalnych rozwija się w smakach mandarynki, mango, grejpfruta i banana. Te tropikalne nuty są kontynuowane przez długi i utrzymujący się finisz.