Curry Butternut Squash and Gruszka zupa
Curry dyni i gruszki zupa może być tylko zupa szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 165 kalorii. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 93 grosze za porcję. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Ten przepis jest lubiany przez 1998 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz cebulę, masło, curry, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Dyni: dyni, gruszki i zupa jogurtowa, Zupa z dyni z curry pestek dyni, oraz Zupa Z Dyni Curry.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Wyłóż obramowaną blachę do pieczenia z pergaminem.
Dynię przeciąć na pół wzdłuż; wyrzucić nasiona i błonę.
Połówki squasha, ściąć boki w dół, na przygotowanej blasze do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku, aż będzie bardzo miękki, o 45 protokół. Miąższ wyjąć ze skórki i odstawić.
Masło rozpuścić w dużym garnku na średnim ogniu. Wymieszać cebulę, czosnek, imbir, curry w proszku, i sól. Gotować i mieszać, aż cebula będzie miękka, o 10 protokół.
Wlać bulion z kurczaka do garnka i doprowadzić do wrzenia. Wymieszać gruszki i zarezerwowane squash, i gotować na wolnym ogniu, aż gruszki są bardzo miękkie, o 30 protokół.
Wlać zupę do blendera, napełniając dzban nie więcej niż do połowy pełny. Przytrzymaj pokrywę blendera złożonym ręcznikiem kuchennym i ostrożnie Uruchom blender. Puree partiami do uzyskania gładkości. Odstawić zupę do garnka, wymieszać pół na pół i podgrzać.